VANN-VITTIG: Storbritannias forsvarsminister, Philip Hammond, måtte bruke høye støvler da han besøkte Wraysbury nylig. Foto: REUTERS

Britisk minister: - Flom skyldes klimaendringer

Klimaendringer er en medvirkende årsak til flommen i Storbritannia, mener den britiske forsvarsministeren Philip Hammond.

Artikkelen er over seks år gammel

- Klimaet endrer seg, noe som åpenbart er en faktor i værmønsteret vi ser. Dette er grunnen til at vi investerer betydelige pengesummer i å styrke flomvernet, sa ministeren søndag.

Han fikk støtte fra Ed Miliband, lederen for opposisjonspartiet Labour. Han mener det dårlige været skyldes klimaendringer og at regjeringen må behandle global oppvarming som et spørsmål om nasjonal sikkerhet.

Mens været har vært ekstremt tørt langs vestkysten av Norge de siste månedene, har vinteren i England vært den våteste på 250 år.

Britiske myndigheter har sendt ut flere hundre flomvarsler, og 3000 soldater er kalt ut for å begrense skadene. Prinsene William og Harry var med og lempet sandsekker sammen med en gruppe soldater for å beskytte en landsby ved Windsor Castle før helgen.

Søndag stanset endelig regnet som lenge har høljet ned over England. Men det ventes at vannstanden vil stige mange steder tross oppholdsværet.

Mer om

  1. Storbritannia

Flere artikler

  1. - Flere hundre millioner kan bli klimaflyktninger

  2. Sunday Telegraph: Britisk forsvarsminister vil sende flere soldater til Norge

  3. Britisk ambassadør: – Vi er veldig nær en identifisering av bøddelen

  4. Soldat arrestert i forbindelse med «Bloody Sunday»-skytingen

  5. USA: Bannlyser bruk av ordet «klimaendringer»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder