Demonstranter satte fyr på politibil

Politiet brukte røykbomber og tåregass

44 personer pågrepet i Ferguson

Sperret av bro i protest i New York

Nye opptøyer i Ferguson i nattFERGUSON (VG) Protestene og opptøyene etter drapet på Michael Brown (18) fortsatte gjennom natten. Ikke bare i Ferguson - men i byer over hele USA.

Artikkelen er over fem år gammel

Da mørket kom, begynte demonstranter igjen å strømme til politistasjonen i South Florissant Road i Ferguson. For et døgn siden kom meldingen om at politimannen Darren Wilson (28) ikke skal tiltales for drapet på Michael Brown (18). Det førte til massedemonstrasjoner som endte i voldelige opptøyer.

Natt til onsdag norsk tid er det igjen en oppildnet stemning. Minst 50 soldater fra nasjonalgarden står vakt utenfor politistasjonen.

En rekke politibiler er også stilt opp for å lage en barriere bak soldatene - åpenbart for å beskytte politistasjonen hvor Darren Wilson jobbet. I tillegg er flere titalls politifolk ute for å holde demonstrantene borte fra politihuset.

– Kan dere ikke dra til IS i stedet, brøler en demonstrant mot muren av soldater fra nasjonalgarden.

LES OGSÅ:Politimannen som skjøt Michael Brown (18) snakker ut

TÅREGASS: Her har demonstrantene nettopp satt fyr på en politibil. Politiet svarer med tåregass og røykbomber Foto:THOMAS NILSSON,

Flere arrestert

Politiet truet med arrestasjoner av demonstranter og pressefolk dersom de går på veien mellom politistasjonen og parkeringsplassen. VG har vært vitne til flere arrestasjoner av demonstranter. Også en kvinnelig journalist ble pågrepet av politiet.

Klokken 04.45 norsk tid forlot plutselig demonstrantene plassen utenfor politistasjonen og marsjerte nedover gaten til rådhuset.

Der ble det satt fyr på en politibil, og politiet rykket etter og brukte røykbomber og tåregass mot demonstrantene.

Politiet truet med å arrestere folk dersom de ikke forlot området ved rådhuset. Demonstrantene svarte med å gå tilbake til politistasjonen, der protestene fortsatte.

Ved 07-tiden norsk tid eskalerte det ved at demonstranter igjen kastet flasker og andre objekter på politiet, som svarte med å rykke inn og pågripe flere demonstranter.Demonstranter og presse ble dermed jaget nedover gaten, hvor flere demonstranter blant annet plyndret en bilforretning. Ved 08-tiden norsk tid var det rolig i gaten utenfor politihuset i Ferguson.

På en pressekonferanse onsdag morgen norsk tid opplyste politiet at de i løpet av natten har beslaglagt to våpen, en molotov-cocktail og andre ting som ble kastet på politiet. I tillegg ble 44 personer pågrepet.

Sperret bro i New York

Ifølge flere amerikanske medier sperret rundt 1000 demonstranter trafikken på Manhattan bridge i New York. Broen går mellom bydelene Manhattan og Brooklyn. Politiet truet med massearrestasjoner.

Demonstrasjonstoget forflyttet seg gjennom byen natt til onsdag. Det kom rapporter om at det var 3000 mennesker med i følget.

Ifølge CNN var det protestaksjoner i 37 stater etter at politimannen Darren Wilson ikke blir tiltalt for drapet på den svarte tenåringen Michael Brown. Også i Los Angeles og andre storbyer som Washington DC, Atlanta og Boston har det vært opptøyer og uroligheter i natt.

VAKT: Soldater fra Nasjonalgarden, som er USAs militære reservestyrke, er blitt satt ut flere steder i landet hvor det natt til onsdag var protestaksjoner. Foto:Thomas Nilsson,VG

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder