I TRANSIT: Edward Snowden da han i begynnelsen av juni varslet om det amerikanske overvåkningsprogrammet. Siden har han vært på rømmen fra amerikanske myndigheter, blant annet på en flyplass utenfor Moskva. Foto: AFP PHOTO / THE GUARDIAN

USA lover å ikke henrette Snowden

Statsadvokaten i USA vil ikke gå inn for dødsstraff dersom de skulle få utlevert varsleren Edward Snowden.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det var nyhetsbyrået Reuters som først meldte om den nye utviklingen i varslersaken.

For tiden sitter sitter FBI og deres russiske motpart, FSB, i samtaler om Snowden.

President Vladimir Putins talsmann, Dmitry Peskov, gjentok imidlertid det budskapet som Russland har kommet med den siste tiden: Ingen vil bli utlevert. Det skriver BBC News.

Han avviser også at Putin selv har deltatt i samtalene om Snowden.

Russiske myndigheter har tidligere nektet å utlevere varsleren, men har sagt at han kun får bli i landet dersom han slutter å lekke dokumenter som inneholder amerikanske statshemmeligheter.

Varsleren Edward Snowden befinner seg for tiden på en flyplass utenfor Moskva, hvor han har vært helt siden han kom fra Hongkong for snart en måned siden. Han har søkt om asyl i flere land, blant dem Russland.

Amerikanske myndigheter vil ha han utlevert etter at han ga fra seg klassifisert informasjon som avslørte det amerikanske overvåkningsprogrammet.

Det var den britiske avisen The Guardian som først publiserte intervjuet med Snowden. Han er tidligere NSA-ansatt og lekket dokumenter derfra som beviste at organisasjonen overvåker internett og telefonbruk i en lang rekke land.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder