DRAMATISK: Daniel Pharr har fått klar beskjed fra familien om å holde seg på bakken etter at fallskjerminstruktøren døde under jomfruhoppet lørdag. Foto: AP

Snakker ut om dødshoppet

(VG Nett) Hengende fast i sin døende instruktør forsøkte fallskjermhopperen Daniel Pharr fortvilet å unngå å krasje med husene og trærne som raste mot han.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det var lørdag den 25 år gamle soldaten opplevde sitt livs mareritt da han skulle gjennomføre sitt første fallskjermhopp. Midt i svevet fikk den 49 år gamle instruktøren hjerteattakk og ble hengende bevisstløs på ryggen til sin hoppelev, skriver nyhetsbyrået AP.

Nå forteller Pharr om de nervepirrende minuttene fra han skjønte at noe hadde skjedd med instruktøren og til han landet trygt på bakken.

Julepresang

Hoppet var en julepresang til Pharr fra kjæresten, og Pharr og instruktøren var det siste av ti par som hoppet denne lørdagen. Like etter at de forlot flyet utvekslet Pharr og instruktøren noen korte kommentarer, men da Pharr noen sekunder senere stilte instruktøren et nytt spørsmål, fikk han ikke noe svar.

- Jeg så opp på han, og det så ut som han var bevisstløs. Jeg skjønte at noe var galt, og at jeg måtte forsøke å få oss ned på bakken, slik at jeg kunne hjelpe han, forteller Pharr.

Til slutt landet paret trygt på bakken noen hundre meter fra flystripen der Pharrs kjæreste og mor ventet. Pharr forsøkte å gjenopplive den bevisstløse instruktøren, uten å lykkes.

- Jeg gjorde alt jeg kunne for han, sier Pharr.

Erfarne fallskjermhoppere er imponert over 25-åringens snarrådighet. De understreker at det fort kunne endt med at også hoppeleven mistet livet.

- De fortalte meg etterpå at det var utrolig at jeg hadde klart det, men det var overlevelsesinstinktet mitt som slo inn. Jeg gjorde bare det jeg måtte gjøre, sier Pharr.

Til slutt kunne Pharr endelig gjenforenes med sin mor og kjæreste. Moren Darlene Huggins forteller om de forferdelige minuttene til hun fikk beskjed om at sønnen var kommet trygt ned.

- Trolig tok det ikke mer enn 10-15 minutter, men det føltes som en evighet, forteller hun.

Pharr selv ønsker å hoppe igjen, men har fått klar beskjed fra familien om å holde seg på bakken heretter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder