STORE SKADER: Slik ser det ut på innsiden av Ritz-Carlton i Jakarta etter angrepet. Foto: Reuters

Norsk kvinne rammet av hotell-eksplosjonene

(VG Nett) En norsk kvinne ble lettere skadet i en av de to hotell-eksplosjonene i Jakarta i Indonesia.

Artikkelen er over ti år gammel

- Det er snakk om svært små skader. Jeg tror nesten det var slik at hun fikk litt plaster, og var så oppe og gikk igjen, sier underdirektør Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til VG Nett.

UD har så langt ikke fått klarhet i nøyaktig hvor kvinnen befant seg da eksplosjonene rammet Marriott-hotellet og Ritz-Carlton-hotellet i den indonesiske hovedstaden.

- Men ting tyder vel på at hun bodde på et av de to hotellene. Hun var i byen i forbindelse med jobb, opplyser Imerslund.

VET DU NOE? ER DU DER? Kontakt oss på 24 14 50 50, ellermail til 2200@vg.no

Mange utlendinger rammet

Den norske ambassaden i Jakarta har sendt en representant til et lokalt sykehus for å se om nordmenn er blant de minst ni døde og 50 skadde. Mange av disse skal være utlendinger. De to hotellene blir stort sett brukt av forretningsreisende.

VGTV: Se ødeleggelsene her

Så langt er det altså bare denne ene kvinnen man vet om.

- Hun dukket opp på en av skadelistene, sier Ragnhild Imerslund.

Den norske ambassaden ligger i nabobygget til Marriott Hotell, men ingen derfra ble skadet. Det er heller ikke snakk om materielle skader på bygningen. De ansatte er likevel evakuerte, og ambassaden opererer nå fra en annen adresse i byen.

Etter planen skulle den engelske fotballaget Manchester United sjekke inn på Ritz-Carlton i løpet av helgen. De er nå på sesonoppkjøringsturne i Asia, og er satt opp med kamp mot et indonesisk allstar-lag på mandag.

Det kom på et tidspunkt også meldinger om en bilbombe nord i byen to timer etter hotell-eksplosjonene. Dette skal likevel bare ha vært en bil som tok fyr.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder