Kvinne drept av tiger i kinesisk safaripark

Den kinesiske kvinnen gikk ut av bilen. Da slo tigeren til.

Thomas Karlsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

En kinesisk kvinne er drept og en annen skadd etter å ha blitt angrepet av tigere i en safaripark i Beijing lørdag ettermiddag. Den fatale ulykken fant sted etter at de gikk ut av bilen sin i et område av parken der ville dyr ferdes, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Bilder fra et overvåkingskamera i Badaling Wildlife World-parken viser en ung kvinne gå ut av og rundt bilen for å snakke med sjåføren, før hun blir hugget tak i bakfra og dratt bortover. Videoen viser deretter en eldre kvinne storme ut av bilen for å hjelpe, samt en mann. Den eldre kvinnen skal ha blitt drept av en annen tiger, mens den yngre kvinnen skal være skadet, men i live. Mannen er uskadd. I bilen satt også et lite barn, skriver BBC.

LES OGSÅ: Lyst til å dufte katt (eller hamburger)? Endelig kan du det!

Krangel var årsaken?

Besøkende i parken, som ligger en time nord for Beijing og ved foten av Den kinesiske mur, et tillatt å kjøre egne kjøretøy omkring i parken, men advares sterkt om ikke å forlate bilen i åpne områder. Enkelte rapporter mener å vite at en krangel var grunnen til at kvinnen gikk ut av bilen.

Videoen viser at parkvoktere i en pansret bil er på plass i løpet av få sekunder, men disse var uten mulighet til å redde livet til den eldre kvinnen.

Les også: Makabert funn i thailandsk munkekloster - 40 tigerunger lå i fryseren.

Lokale myndigheter i Yanqing-distriktet sier den overlevende kvinnen er fraktet til sykehus, men har unngått å dele detaljer om hvor alvorlige skadene er eller hvilken form for behandling som har blitt gitt. Ledelsen i safariparken har derimot avslått å kommentere hendelsen, utover at parken nå er stengt på grunn av faren for store regnbyger.

TRUENDE OG TRUET: Sibirtigere angrep lørdag besøkende i en safaripark i Beijing. En kvinne ble drept og en annen kvinne skadet. På verdensbasis fins det om lag 400 sibirtigere i naturen. Her er den sibirske hunntigeren Boonya, som holder til i Dyreparken i Kristiansand. Foto: Dyreparken i Kristiansand

Dyreparken i Kristiansand: - Utøver ekstrem forsiktighet

Tigere er mulig å beskue også i Norge. Dyreparken i Kristiansand har sju tigre, hvorav fire ble født 17.mai ifjor.

– Vi går aldri, aldri inn til tigrene eller løvene her i Dyreparken, sier veterinær og faglig leder for dyreavdelingen Rolf-Arne Ølberg.

– Unntaket er hvis vi må undersøke eller behandle dyrene, men da legger vi dem i narkose først, sier veterinæren, som forteller at det utøves ekstrem forsiktighet rundt tigrene og løvene i parken.

– Rett og slett fordi dette er store rovdyr som kan ta livet av store byttedyr. Det har ikke noe med at dyrene er sinna eller aggressive, det bare det at det er helt naturlig for en tiger å ta livet av et bytte, sier Ølberg, som understreker at publikum i Kristiansand kan føle seg helt trygge rundt parkens sju tigere.

Veterinær Rolf-Arne Ølberg påpeker at tigeren fordrer stor forsiktighet fra dyrepassernes side. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN/VG

Les også: Julius møtte igjen gammel dyrepasser - ble fra seg av begeistring

PS. Tidligere denne måneden ble en 37 år gammel spist levende av en bengalsk tiger i Benidorm i Spania. Kvinnen jobbet i dyrehagen og var i tigerens bur da hun ble angrepet og drept, ifølge NTB.

I følge den kinesiske nyhetstjenesten Sohu ble en sikkerhetsvakt i samme park i Beijing drept av tiger i 2014.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder