DREPT: Læreren Aysha Frade (43) er et av ofrene etter den tragiske hendelsen i London onsdag. Foto: AP / Facebook/privat

Aysha (43) ble drept under terrorangrepet i London

Aysha Frade (43) var på vei for å hente barna sine på skolen da hun ble drept i terrorangrepet i London onsdag.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Tre personer mistet livet og minst 40 ble skadet da en gjerningsperson kjørte over og meide ned fotgjengere på Westminster Bridge onsdag ettermiddag. I tillegg ble gjerningsmannen skutt.

Aysha Frade var på vei til skolen for å hente sine to barn på åtte og elleve år da hun ble drept, melder den spanske avisen La Vos de Galicia.

43-åringen jobbet som lærer ved DLD College London like i nærheten av der angrepet skjedde. Rektor ved skolen, Rachel Borland, sier i en uttalelse referert av flere britiske medier, blant annet Telegraph, at de ansatte ved skolen er «dypt sjokkerte».

– Alle våre tanker og vår dypeste sympati er med hennes familie. Vi kommer til å gi dem all den støtten vi kan mens de prøver å komme seg gjennom tapet, sier Borland.

Les også: Syv personer pågrepet etter London-terroren

Frade er født i Storbritannia, men har bakgrunn fra Betanzos nord i Spania. Kommunestyremedlem i Betanzos, Andres Hermida, sier torsdag at Ayshas dødsfall var en tung nyhet å få, skriver Daily Mail.

– Betanzo har lidd et hardt slag fra terrorenpestens hånd. Våre dypeste medfølelse til familien til Aysha fra Betanzo som ble drept i London, sier Hermida ifølge avisen Faro de Vigo.

Kommentar: Europa under angrep

Politimann drept

DREPT: Politimannen Keith Palmer (48) ble knivstukket utenfor parlamentet i London. Her på et udatert bilde fra britisk politi. Foto: AFP

De to andre ofrene som ble drept er ifølge politiet Keith Palmer (48) og en mann i 50-årene.

Kort tid etter at gjerningsmannen kjørte over fotgjengerne på broen over elven Themsen, gikk han til angrep på politimannen Palmer med kniv. Familiefaren hadde jobbet i London-politiet i 15 år.

Det tredje dødsofferet er en amerikansk turist, Kurt Cochran, som skal være i 50-årene ifølge The Telegraph.

Se bildene: Parlamentsmedlem forsøkte å redde politimannens liv

Flere nasjonaliteter

Ytterligere tre politibetjenter var blant de påkjørte på broen. Under en pressekoferanse torsdag opplyser storbritannias statsminister, Theresa May, at det blant de skadede er 12 briter, tre franskmenn, fire sørkoreanere, to rumenere, to grekere, en kineser, en irer, og en italiener.

Romanias statsminister opplyser at han har fått meldinger om at to rumenere er under behandling på sykehus.

Rumenske Andreea Cristea (29) skal ha falt i elven Themsen som følge av ulykken, melder flere medier, blant dem The Telegraph. Hun ligger på sykehus og tilstaden hennes blir beskrevet som alvorlig. Cristea var på ferie i London sammen med sin kjæreste, som har fått bruddskader i foten. Begge befant seg på broen under hendelsen.

Den rumenske utenriksministeren sier torsdag at det er uklart om 29-åringen selv hoppet i elven fra broen, eller om hun falt etter å ha blitt påkjørt av gjerningsmannen.

Franske myndigheter har også bekreftet at tre elever fra en videregående skole er blant de skadede. Tilstanden til to av de tre guttene fra Brittany er kritisk. Den tredje er i operasjonssalen, ifølge foreldrene som nå er i London, skriver The Telegraph.

Den Sørkoreanske utenriksministeren opplyser samtidig at flere sørkoreanere i 50-60-årsladeren er blant de skadde. Fire av dem har blant annet brukne bein, mens en kvinne måtte opereres etter hodeskader.

Få oversikt: Dette vet vi om angrepet

«Katastrofale skader»

Tidlig onsdag ettermiddag ble imidlertid skadene til flere av ofrene omtalt som «katastrofale» av en lege ved St. Thomas' Hospital, som ligger et lite stykke unna åstedet.

Samtidig skriver britisk politi torsdag formiddag at de jobber med å samle inn informasjon om de skadede. 29 behandles på sykehus, og tilstanden til syv av dem er kritisk, ifølge politiet.

Gjerningsmannen bak angrepet i London var britiskfødt og var tidligere blitt etterforsket av politiet, opplyser statsminister Theresa May, ifølge NTB.

Mulig motiv er ikke kjent, men politiet er imidlertid klare på at de tror angriperen var inspirert av internasjonal islamistisk terrorisme.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder