Kraftig snøvær lammer flytrafikken i USA

Millioner amerikanere forbereder seg på et av de verste vinterstormene på mange år. SAS har kansellert alle flygninger fra Skandinavia til New York tirsdag.

  • Irene Rønold
  • Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det er snøstormen «Stella» som gjør at SAS kansellerer alle flygninger fra Oslo, Stockholm og København til New York tirsdag, melder Dagens Næringsliv.

I USA har totalt 4.000 flyginger blitt innstilt, de fleste til og fra flyplassene Newark i New Jersey og Boston Logan International. American Airlines har innstilt alle sine flyginger til og fra flyplasser i regionen rundt New York.

Det er meldt kraftig vind og opp til 60 centimeter snø enkelte steder på østkysten av USA. Det er utstedt advarsler for Pennsylvania, New Jersey, New York og Connecticut, der det er ventet store snømengder fra midnatt mandag til tirsdag kveld.

– Dette kommer til å bli den største snøstormen i New York City denne sesongen, sier meteorolog Faye Barthold til AP.

Stormen er ventet å treffe Washington D.C. en gang mellom klokken 21.00 og 22.00 lokal tid - det vil si klokken 05.00 tirsdag norsk tid. Deretter vil den bevege seg nordover mot Philadelphia, New York og Boston. I New York og Virginia er det erklært unntakstilstand, ifølge Yahoo News.

I New York, Philadelphia og Boston vil skoler holder stengt tirsdag. I New York og Philadelphia er det sendt ut et stormvarsel.

Også FNs hovedkvarter i New York kommer til holde stengt på grunn av snøværet.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier rundt tusen av deres passasjerer berøres av innstillingene. Norwegian har foreløpig ikke kansellert noen flygninger til USA, men de sier de følger situasjonen nøye.

– Foreløpig innstiller vi ingenting, vi følger situasjonen men ser ut som været ikke treffer når vi skal fly. Vi vil få passasjerene våre til destinasjonen så raskt som mulig, men vi flyr selvsagt ikke hvis været ikke tillater det, sier pressevakt Tonje Næss i Norwegian.

(VG/NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder