FLERE SAVNET: Brannmenn leter gjennom ruinene av parkeringshuset som kollapset onsdag på Miami-Dade College i Florida. Foto: AP

Parkeringshus kollapset i Miami

(VG Nett) Deler av et parkeringshus har rast sammen i Miami. Minst en er død og en skal fortsatt være fanget i ruinene.

  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over syv år gammel

En del av det seks etasjes høye parkeringshuset som ligger på området til Mimai-Dade Community College kollapset rundt klokken 11.40, lokal tid.

Etter en time offentliggjorde brannvesenet at minst en person har mistet livet, melder AP.

- Fire andre har blitt fraktet til sykehus, og tilstanden er alvorlig for den av dem og tre ble behandlet på stedet, sier talskvinne for brannvesenet Griselle Marino til nyhetsbyrået.

En person er fremdeles fanget i ruinene, og redningsarbeiderne jobber på spreng for å få ut vedkommende.

- Å få den siste personen ut kommer til å bli en lang og komplisert jobb siden det er tonnevis av beting rundt han, sier redningskaptein Louie Fernandez til AP.

Ni andre personer ble skadet da bygningen falt sammen, i tillegg til en av redningsarbeiderne.

Flere innesperret

Brannvesenet i Miami bekrefter tidligere på dagen overfor CBS4 at flere mennesker var fanget under ruinene av parkeringshuset som var under bygging.

Ifølge Arnold Piedrahita i brannvesenet skal flere av de innesperrede ha ringt etter hjelp inne i ruinene kort tid etter at bygningen kollapset, melder nyhetsbyrået AP.

- Vi trenger å finne ut hvor folk er. Vi kan ikke bare begynne å grave gjennom betong, fortalte han til WSVN-TV like etter hendelsen.

Ifølge politiet skal rundt 30 bygningsarbeidere ha vært i bygget da det raste sammen, melder Huffington post.

Totalt har 300 brannmenn arbeidet på stedet.

Stenger skolen

En av arbeiderne som kom seg ut beskriver at etasjene falt sammen som pannekaker da bygningen raste sammen.

Campusen som ligger like ved bygningen er evakuert for å gi redningsarbeidere mer plass for å arbeide. Ifølge politiet var det ingen studenter i området da bygningen kollapset.

Skolen opplyser at den vil holde stengt resten av uken, mens sikkerhetsingeniører inspiserer for å sjekke om de andre bygningene er sikre, skriver CBS.

Årsaken til kollapsen er ikke kjent.

MINST EN DØD: Brannmenn ser ut over ruinene etter at en del av et parkeringshus kollapset onsdag. Minst en arbeider ble drept og to andre skal være fanget. Foto: AP PHOTO

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder