Minst 16 drept på FN skole for palestinske flyktninger

GAZA/OSLO (VG) Minst 16 personer er drept og trolig så mange som 200 ble skadd da israelske stridsvogner skjøt mot en skole drevet av FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA).

Artikkelen er over fem år gammel

Dette melder nyhetskanalen Al Jazeera og nyhetsbyrået AP. I tillegg skal så mange som 200 personer være såret i angrepet.

En av de drepte er et spedbarn. Til sammen skal det være syv barn blant de drepte.

Foto:,

Skolegården på FN-skolen i Beit Hanoun, nord på Gazastripen, skal ha blitt beskutt av israelske stridsvogner. Minst 15 mennesker er døde og rundt 200 skal være skadd.

Da VG besøkte Kamal Edwan-sykehuset i nabobyen Beit Lahia, ble elleve av de døde bli brakt inn til. Blant de døde var en ett år gammel jente.

Flere flyktninger hadde søkt tilflukt ved skolen. På grunn av mangel på mat skal mange av dem ha vært i ferd med å flytte til et annet sted og sto klare utenfor skolen til å bli hentet da israelske styrker sendte det som er sagt å være artillerigranater mot skolen.

Trodde de var trygge

Helseoffisær på Gaza, Ashraf al-Kidra, opplyser at de drepte og sårede var blant flere hundre mennesker som søkte dekning på skolen fra kampene i området.

Angrepet skjedde i byen Beit Hanoun på den nordlige delen av Gazastripen.

Også FN-kilder opplyser at flere er drept og såret i angrepet.

– Nøyaktige koordinater til FN-tilfluktsstedet i Beit Hanun ble på forhånd gitt formelt til det israelske militæret, skrev talsmann for UNRWA Chris Gunness på Twitter.

En FN-offiser opplyser til AFP at det ble forsøkt å evakuere personene tidligere, i frykt for at skolen kunne være mål, da det ble bombet i området like i nærheten.

– Skjøt fire ganger

Ifølge vitner skjøt israelske stridsvogner fire ganger mot skolen.

– Vi var inne i skolen. Noen var i klasserommene og andre var ute i gården. Da ble det plutselig skutt mot oss fire ganger. Vi flyktet fra hjemmene våre da vi fikk beskjed om å evakuere. Når vi kommer til skolen, blir vi beskutt også her, sier Sobheya al-Kafarna, en kvinnen som ble såret i angrepet.

Talsmann for Hamas, Fawzi Barhoum, kaller angrepet en «forferdelig massakre» og «en stor krigsforbrytelse». Han lover at palestinerne skal slå tilbake og sier at «Israel vil betale en veldig høy pris» for angrepet.

Ifølge en israelsk talsperson holder det israelske militæret på med å verifisere meldingen.

En direktør ved et lokalt sykehus sier flere helsestasjoner rundt byen har tatt imot sårede.

– Det er nødvendig å bruke flere sykehus når en slik massakre skjer, sier Ayman Hamdan, direktøren for Beit Hanoun-sykehuset.

Fjerde angrep

Et israelsk F-16 fly skal i kveld også ha sendt et rakett mot barnesykehuset, Al-Durrah, midt i Gaza by. Et femtitalls mennesker skal være skadd, barn og sykehuspersonell. Det er ikke meldt om noen drepte.

Mer enn 140.000 palestinere har flyktet i løpet av oppblussingen av den væpnede konflikten med Israel på Gazastripen. Mange gjemmer seg i bygninger drevet av FNs hjelpeorganisasjon UNRWA. Dette er den fjerde gangen FNs bygninger har blitt angrepet under konflikten, men det er første gang det meldes om drepte i denne sammenhengen.

(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder