Tunisiske myndigheter: – Det kan komme flere angrep

Norske myndigheter:  – Ikke reis om det ikke er nødvendig

I GATENE: Familiefar og taxisjåfør Mektouf Saidi (28) hadde tatt med seg sønnen (3), datteren (8) og kona ut i gatene for å ta avstand til terrorangrepet som tok livet av nærmere 40 stykker på stranden i Sousse fredag. Foto:Helge Mikalsen,VG

Frykter nye terrorangrep i Tunisia: – Faren er ikke over

SOUSSE/OSLO (VG) Det er minst 15 briter blant de drepte etter fredagens terrorangrep i Tunisia. Nå går både engelske og norske myndigheter ut og advarer mot å reise til landet.

  • Camilla Fredstad Huuse
  • Erlend Ofte Arntsen

Artikkelen er over fire år gammel

– Faren er ikke over. Det er ikke utelukket at det kan skje flere terrorangrep i Tunisia, inkludert angrep rettet mot turister. Det kan være angrep gjennomført av personer som enda ikke er kjent av tunisiske myndigheter, skriver det engelske utenriksdepartementet på sine nettsider.

Myndighetene skriver videre at de som allikevel ønsker å reise til landet, bør følge rådene fra tunisiske myndigheter.

Norske myndigheter advarer mot å reise til Tunisia

VG I TUNISIA: Fra venstre: Emilie Hald Thorp (foto), Nora Thorp Bjørnstad (reporter VGTV), Erlend Ofte Arntsen (journalist) og Helge Mikalsen (foto) Foto:,

Det norske utenriksdepartementet skriver også på sine sider at de fraråder alle reiser til Tunisia som ikke er nødvendige.

PST advarte lørdag mot at denne type angrep, ofte gjennomført av bare en gjerningsmann, er vanskelig å avsløre på forhånd.

– Terrorister gjennomfører nå mindre, mer målrettede angrep. Dette gjør dem ekstremt vanskelig å avsløre, og det er meningen, sa Trond Hugubakken, kommunikasjonsdirektør i PST til VG.

BAKGRUNN:Slik var den fatale terrorfredagen

Folkemarsj i gatene

Totalt mistet 38 mennesker livet da terroristen Seifeddine Yacoubi skjøt og drepte turister på stranden utenfor Hotel Imperial i byen Sousse. Han gikk videre opp på hotellet og fortsatte skytingen der.

Blant de drepte er britene Carly Lovett, Joel og Adrian Richard, og Lorna Carty. De var alle på ferie sammen med venner og familie.

Lørdag kveld samlet folk seg i gatene i byen Sousse. Både barn, unge og gamle deltok den høylytte, energiske demonstrasjonen mot terroren som rammet landet fredag. Marsjen var et felles initiativ fra flere politiske partier.

FOLK I TUNISIA FORTVILER: - De ønsker å rive ned det vi har bygd opp

NASJON I SORG: Mange kvinner deltok i demonstrasjonen hvor de ropte slagord mot terrorisme. Foto:Helge Mikalsen,VG

VG møtte og intervjuet blant annet tidligere statsminister Ali Laraidh (59). Laraidh tilhører det moderate islamistpartet Ennahda-bevegelsen og var statsminister i perioden desember 2011.

– Marsjen er organisert av en rekke politiske partier, inkludert Ennahda. Vi vil nekte terrorisme. Vi vil vi vise at vi står sammen, sier Laraidh.

LES OGSÅ:Norske Filip (11) ble vitne til terroren: - Vi hørte pang, pang, pang

VGTV:Anita skulle bare ned på stranden

Risiko for flere angrep

Tunisiske myndigheter har også valgt å advarer turister om at faren ikke er over på sine hjemmesider.

– Det er en risiko for at det kan komme flere angrep, skriver utenriksdepartementet.

De råder turister i landet til å vise «ekstrem aktsomhet». Selv om fredagens terrorangrep er erklært over oppfordres turister mot å reise til nasjonalparker, grenseområder og andre større samlingspunkter.

LES OGSÅ:Turister evakuert fra Sousse: – Vi vil bare vekk

Mer om

  1. Tunisia
  2. Terrorisme

Flere artikler

  1. Tunisia: Samlet seg i gatene mot terror

  2. UD etter terrorangrepet: – Ikke reis til Tunisia

  3. Terrormistenktes onkel: Vi ble sjokkert da vi så bilde av ham på nyhetene

  4. Terroren rammet tre generasjoner av samme familie: Dette vet vi om ofrene i Tunisia

  5. Tunisia-drapsmann skal ha fått terrortrening i Libya

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder