SMITTER RASKT: Redd Barna sier at ebolaviruset spres seg i et «fryktelig tempo», og at omfanget er svært underrapportert, fordi et ukjent antall barn dør i sine hjem eller i gatene uten å bli registrert. Her fra Freetown 28. september. Foto: Christopher Black / Reuters Foto:Handout,Reuters

Redd Barna: – Ebolavirus spres i rekordfart i Sierra Leone

Det registreres fem nye ebolasmittede i Sierra Leone hver time, og mørketallene er høye, ifølge Redd Barna.

Artikkelen er over fem år gammel

– Vi er i ferd med å møte det skremmende bildet av en epidemi som spres som ild i tørt gress gjennom Sierra Leone, med et antall nye smittede som dobles hver tredje uke, sier Redd Barnas landdirektør i Sierra Leone, Rob MacGillivray, til BBC.

Redd Barna sier at viruset spres seg i et «fryktelig tempo», og at omfanget er svært underrapportert fordi et ukjent antall barn dør uten å bli registrert i sine hjem eller i gatene.

Det er oppdaget 765 nye tilfeller av ebola i Vest-Afrika forrige uke, men det er bare 327 sykesenger tilgjengelig, ifølge Redd Barna. Storbritannia har sagt at de vil bygge 700 nye sykesenger i Sierra Leone, men det vil trolig ta opptil flere uker å få de første sengene på plass.

Dersom det internasjonale samfunnet ikke øker sin innsats i området radikalt, vil folk fortsette å smitte hverandre i en foruroligende fart, ifølge organisasjonen.

Verdens helseorganisasjon opplyste forrige uke at nesten 3.000 mennesker er bekreftet døde av ebola i Vest-Afrika. Over 6.200 mennesker er bekreftet smittet av den fryktede sykdommen.

Mer om

  1. Ebola

Flere artikler

  1. Ebolasyk pleier: - Jeg er så glad i dere

  2. Nytt ebola-tilfelle i Mali

  3. Amerikansk TV-fotograf smittet av ebola

  4. Ebola-tilfeller øker kraftig i Sierra Leone

  5. Ebola-smittet lege landet i USA

  6. Ebola-panikk etter kvinne ble syk på fly til London

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder