MØTTE I RETTEN: Imamen, Khalid Chishti, møtte søndag i retten i Islamabad. Han var omringet av politi på vei inn i rettssalen. Foto: AP

Imam pågrepet for å ha plantet bevis i blasfemisak

Politiet i Pakistan har pågrepet en imam som er anklaget for å ha plantet brente sider av koranen på en kristen jente som er fengslet for blasfemi.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Imamen Khalid Chishti møtte i retten i Islamabad søndag, anklaget for å ha plantet de brente sidene av koranen i en handlepose som tilhørte en 11 år gammel kristen jente.

Det fortalte politietterforsker Munir Jaffery til nyhetsbyrået AP søndag.

Plantet bevis hos jenta

Ifølge minoritetsorganisasjonen APMA, har den unge jenta Downs Syndrom. Hun ble senere pågrepet og fengslet beskyldt for å ha brent koranen. En handling som ifølge pakistansk lov kan medføre livstid i fengsel.

BLE FENGSLET FOR Å HA BRENT SIDER I KORANEN: Den 11 år gamle jenta ble pågrepet og fengslet for å angivelig ha brent sider i koranen. Foto: AP


Ifølge Jaffery skal et medlem av moskeen der Chishti jobber ha stått frem lørdag og fortalt at imamen hadde plantet de brente sidene i posen til den unge jenta.

Politiet sier at Chishti selv skal ha sagt at dette var hans måte å bli kvitt kristne mennesker på.

Et annet vitne ved moskeen sier at han så mannen fabrikkere bevisene, skriver lokale medier, ifølge BBC.

Jentas advokater sier til AP at de nå vurderer hvordan de vil løse saken, og at de sannsynligvis vil prøve å få saken avvist.

Flere demonstrasjoner

APMA opplyser at jenta, Rimsha Masih, og foreldrene bor i Mehrabad, et område i Islamabad med rundt 800 kristne.

Sinte muslimer avholdt flere demonstrasjoner etter at hun ble pågrepet og krevde at den kristne jenta skulle bli straffet.

Det er blitt oppgitt ulik alder på Rimsha i mediene, men hun skal være et sted mellom 11 og 14 år gammel. Det er også uavklart om hun er psykisk utviklingshemmet.

For en drøy uke siden ble en pakistansk kristen gutt på 11 år tortuert og drept. Også denne hendelsen etterforskes som en blasfemisak.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder