I SORG: To kvinner klemmer hverandre utenfor sykehuset King Edward VIIs Hospital etter at sykepleieren Jacintha Saldanha ble funnet død. Hun tok trolig livet sitt etter å ha satt over en tulleoppringning fra en australsk radiostasjon til hertuginne Kates pleiere. Foto: Afp

Sykehuset om telefonstuntet: Sjokkerende og ekstremt dumt gjort

Krever opprydning hos skandalestasjonen

(VG Nett) Styrelederen for King Edward VIIs Hospital har skrevet et rasende brev til radiostasjonen som lot to radioverter tulleringe for få opplysninger om hertuginne Kate.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det var sykepleieren Jacintha Saldanha (46) som ble lurt i en radiospøk iscenesatt av den australske radiokanalen 2day FM.

To dager etterpå ble hun funnet død i nærheten av arbeidsplassen sin, King Edwards VIIs Hospital, hvor hertuginne Kate lå innlagt og fikk behandling for alvorlig svangerskapskvalme.

Bakgrunn: Sykepleier mottok tulletelefon - skal ha tatt sitt eget liv

Saldanha satte over tulletelefonen som førte til at de to radiovertene fikk fortrolig informasjon om hertuginne Kates tilstand.

Krever opprydning

FUNNET DØD: Sykepleieren Jacintha Saldanha Foto: Metropolitan Police

Nå har styreleder for sykehuset, lord Glenarthur, skrevet et krast brev til styreleder Max Moore-Wilton i Southern Cross Austereo, som er moderselskapet til radiostasjonen 2day FM.

- Jeg skriver for å protestere i sterkest mulig ordelag mot tulleoppringningene som ble gjort fra din radiostasjon, 2Day FM, til dette sykehuset forrige tirsdag, skriver han i følge The Independent.

- King Edward VIIs Hospital tar vare på syke mennesker, og det var ekstremt dumt av deres verter å så mye som vurdere å lyve seg til informasjon om en av våre pasienter. Enda verre var det å faktisk gjennomføre oppringningen, skriver han videre.

Glenarthur omtaler det som «sjokkerende» å oppdage at stuntet ikke bare var gjennomført, det ble også ble sendt på luften først etter godkjenning fra radiokanalens ledelse. Han mener radiovertene ydmyket to hardtarbeidende sykepleiere, og at konsekvensene er mer tragiske enn ord kan beskrive.

- Jeg skjønner at du ikke kan omgjøre skaden som har skjedd, men jeg vil oppfordre dere til å gå til skritt for å forsikre at slike hendelser aldri kan skje igjen, skriver han ifølge avisen.

VGTV: Slik våknet Australia til nyheten om dødsfallet

Beklagelse

De to radiovertene har foreløpig ikke kommentert hendelsen, og skal nå få krisehjelp for å takle sykepleierens selvmord.

Southern Cross Austereo har offentligjort en beklagelse på sin hjemmeside, hvor de uttrykker sin dypeste medfølelse med familien til avdøde Saldanha og andre som er rammet.

De to radiovertene, Mel Greig og Michael Christian, er også tatt av luften inntil videre.

Samtidig har administrerende direktør i selskapet, Rhys Holleran, gått ut og sagt at de to radiovertene ikke har gjort noe ulovlig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder