VGs reportere i Watertown: En spøkelsesby

Frem til skuddveksling i natt var Watertown en søvnig småby. Nå er hele byen under beleiring, rapporterer VGs reporter Jon Magnus.

  • Tim Peters
  • Maria Mikkelsen

Artikkelen er over syv år gammel

Sammen med fotograf Kyrre Lien er han på plass i Watertown, som ligger et kvarter Boston sentrum. Fredag er forstaden preget av den enorme politijakten etter en av de mistenkte etter maratonbombene, 19 år gamle Dsjokhar Tsarnajev.

- Her er det enormt mye politi. Det er panserbiler, taktiske våpen og alt man normalt bare ser i filmer. Vi er på hjørnet av Nickles Avenue. Her har de sperret av en gate, og de har nettopp søkt gjennom et hus. Det var negativt resultat der, men de går rett videre, sier Jon Magnus.

VG Direkte: Få siste nytt om dramaet

Han beskriver det som at byen er under beleiring av politiet. Folk tør ikke engang å vise seg i vinduene.

- Bare her er det rundt 3000 politifolk fra 30 forskjellige kontorer i sving akkurat nå. Det er 9000 politimannskaper av i sving totalt.

- Surrealistisk

Under en dramatisk biljakt natt til fredag ble den ene av de mistenkte, Tamerlan Tsarnajev (26), skutt og drept. Kort tid etterpå begynte politiet å stoppe alle biler som befant seg i Watertown, ettersom broren fortsatt var på frifot.

BILDESPESIAL: Se VGs bilder fra dramaet i Boston

Fredag morgen bestemte i tillegg myndighetene i Boston seg for å stenge all kollektivtransport og stoppe alle drosjer og langdistansetog. De ba også alle storbyens 4,6 millioner innbyggere om å holde seg inne bak låste dører.

VG-reporter Jon Magnus beskriver stemningen som surrealistisk.

- Absolutt alle bedrifter er stengt. Selv bilutleie og kafeer har låst dørene. Det er knapt trafikk og det er utrolig å se en metropol ligge helt død. Selv de minste firmaer er stengt. Ingen får lov å holde åpent, og folk skal helst holde seg hjemme og innelåst, sier han.

- Spøkelsesby

Spesielt ille er det i Watertown, der politiet har slått en jernring rundt hele byen.

- Det er en spøkelsesby her nå. Byen er under politibeleiring. Radio og aviser her jobber intenst med å få folk til ikke å stikke nesa bort til vinduet engang, og det ser så lang ut til at folk lytter.

VGTV DIREKTE: Stor politiaksjon i Boston

- Vi kjørte hit fra Boston nå og møtte ikke en eneste bil. Det er slik at dette kan trekke ut også. Det er vanskelig å vite om politiet faktisk har ham i kikkerten i det hele tatt. De har fått titusenvis av tips, sier Jon Magnus.

Les også

Mer om

  1. Boston-bombene
  2. USA

Flere artikler

  1. Massiv politijakt etter Dsjokhar (19)

  2. Dette har skjedd: Jakten på maraton-bomberne

  3. Boston-bombere i Watertown: En død, en på frifot: Klappjakt på 19-åring i Watertown

  4. Danser av glede etter terror-pågripelse i Boston

  5. Nå starter jakten på svar i USA

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder