Her er Janukovitsj' private luksus

Ukrainere feirer presidentens avgang og rister på hodet av luksusen

NOVY PETRIVTSY(VG) Det enorme hageanlegget har privat dyrehage, svømmebasseng, greske søyler og statuer. Lørdag fikk folket for første gang se det.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Vi må aldri tillate at en president som Viktor Janukovitsj får styre landet vårt, sier Taras, og gir kjæresten Daria et skikkelig kyss.

De to skal snart gifte seg, og håper å oppdra barn i et demokratisk Ukraina.

VGs team var lørdag inne på området til den avsatte presidenten Viktor Janukovitsj' residens.

Historiske scener utspilte seg i Ukraina lørdag, etter at parlamentet vedtok å avsette presidenten, og eksstatsminister Julia Timosjenko ble satt fri.

- Den luksusen vi ser rundt oss her, skyldes en korrupsjon uten sidestykke. Vi må velge politikere som ser det som det viktigste å tjene folket, og ikke å fylle sine egne lommer, sier Daria.

Eget zoo

Sammen med tusener av andre frihetshungrige ukrainere tok det forelskede paret den halvtimes kjøreturen fra hovedstaden Kiev til landsbyen Novy Petrivtsy for å få et sjeldent innblikk i det livet landets president, Viktor janukovitsj, har levd.

- Trolig kommer han aldri tilbake hit, sier Taras.

Han rister på hodet når han ser rundt seg: Store bygninger, treningssenter, innendørs svømmebasseng og en boksering.

Til og med en zoologisk hage har president Janukovitsj fått anlagt inne på den enorme eiendommen han har hatt til disposisjon.

Luksus

Ingen vanlige folk har kunnet spasere rundt inne i den gedigne parken av en eiendom.

Folk ler, vitser og kommenterer oppgitt og overrasket all den luksusen landets president har omgitt seg med. Selve bygningene på området slapp ikke de besøkende inn i lørdag, men bildene fra innsiden avdekker en svært luksuriøs bolig.

- Alt dette tilhørte staten da presidenten var statsminister. Gjennom en rekke stråselskaper, trusler og press mot mange av de rikeste forretningsfolkene i landet har han tilranet seg disse enorme verdiene. Det er i praksis våre skatteepenger som er brukt til bygninger og et parkanlegg vi aldri har sett maken til, sier Taras.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder