SKRYTEBILDE: Kendall Jones (19) fra Texas jakter på truede dyrearter. Deretter legger hun ut skrytebilder av seg selv poserende med dyreofrene på Facebook. Foto:KENDALLTAKESWILD,

Facebook fjernet Kendalls (19) jaktbilder

Storviltjegerens mye omtalte poseringsbilder med
truede dyrearter er nå fjernet fra hennes Facebook-side.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Kendall Jones fra Texas høstet krass kritikk fra flere verdenshjørner etter hennes jakt på truede dyrearter, og påfølgende posering med dem på Facebook.

Nå har den sosiale mediegiganten fjernet flere av jegerens bilder.

Det melder Daily Mail.

I en underskriftskampanje har over 300. 000 forsøkt å fjerne den amerikanske storviltjegeren fra Facebook. I en uttalelse bekrefter Facebook fjerningen, og sier de tar vekk alt innhold som «promoterer illegal jakt på truede dyrearter, salg av dyr til organiserte dyrekamper og mishandling av dyr».

BEDØVET: Dette neshornet er blant dyrene Jones har skutt på jakt. Hun skriver på sin Facebook-profil at hun skøyt neshornet med en bedøvelsespil fordi den var skadet, og måtte få hjelp fra veterinær. Foto:KENDALLTAKESWILD,

Beskytter dyrene

Det er viktig å presisere at noen av dyrene har Jones skutt med bedøvelsespiler, og andre har hun drept fordi de er skadet. Mange har likevel latt seg provosere, og 19-åringen har mottatt en rekke drapstrusler i sosiale medier.

Kendall har helt siden 13-årsalderen jaktet på vilt i Afrika, og spesielt på truede dyrearter. I slutten av mai reiste Jones og hennes far, Steven Cody Jones, til Zimbabwe med et filmteam for å dokumentere datterens jakt på en rekke dyr omtalt som «The dangerous 7».

Faren har tidligere støttet Kendall og sagt hun drev med naturforvaltning, og jaktet lovlig. Ifølge han startet datteren jakten i Afrika på leoparder.

- De lokale hevdet at leoparder har drept så mange som 107 kveg i løpet av et år, har faren tidligere uttalt i en pressemelding.

Elefanten er også en del av «The dangerous 7», også denne dukket opp i et videoklipp på 19-åringens Facebook-side.

- Kjøttet fra denne elefanten tilførte over 100 familier mat med protein. Folk møtte opp for å hjelpe slakteren, og i videoen som Kendall la ut kan man se gleden og jubelen hos innbyggerne. Disse menneskene spiser til daglig retten Sudza laget av mais. Tilføring av kjøtt og protein er derfor nødvendig og verdsatt, skrev faren i pressemeldingen.

Ifølge faren tror han ikke datteren vil gi seg med det første.

- Hun planlegger å fortsette jakten i nær fremtid og fortsette med naturforvaltningen, heter det i pressemeldingen.

ELEFANT: Jones har også bilder av en skutt elefant på sin Facebook-profil. Ifølge World Wide Fund for Nature (WWF ) er afrikanske elefanter truet fra flere hold, men krypskyttere utgjør den største trusselen. Foto:KENDALLTAKESWILD,

- Bra at folk avslører seg

Dyrevernalliansen er først og fremst glad for at så mange bryr seg om dyrevelferden i denne saken.

- Det er bra at folk ikke får uttrykke sine perversiteter på slikt fora uten at det blir korrigert. At mange reagerer slik de gjør vitner om hvor utrolig opptatt vi er av at dyr skal behandles med respekt og ha det bra. Det at bildene nå fjernes er helt greit, sier informasjonsansvarlig i Dyrevernalliansen Karen Frivik.

Hun mener det likevel er viktig at slik jaktaktivitet kommer frem.

- Det er viktig at allmennheten får innblikk i slik lyssky virksomhet. I så måte er det bra at noen legger ut spor, og avslører seg for offentligheten, sier Frivik.

- Trolig fullt lovlig

Odd Magne Doseth arrangerer jaktturer med nordmenn i Sør-Afrika, og lar seg ikke provosere av bildene.

- Mest sannsynlig har Kendall jaktet på fullt lovlig vis. Har hun skutt dyrene under lovlige forhold, har jeg ingen spesielle reaksjoner mot bildene. Men jeg forstår selvfølgelig at andre kan ha det, har Doseth tidligere uttalt til VG.

Neshornet Jones skjøt med bedøvelsespil er ifølge Doseth heller ikke utrydningstruet.

-Det er det svarte neshornet som er utrydningstruet. Det hvite er vanlig, men er utsatt for krypskyting, sier Doseth.

Doseth har også uttalt at stormen mot amerikaneren skyldes uvitenhet og lite kunnskap om afrikansk storviltjakt. Samtidig presiserte storviltjegeren at han forsvarer bildene under den forutsetning av at alt var lovlig organisert.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder