I LAND: Den greske øya Lesvos er første mål for mange syrere. Her tar Monica Nyborg tar hånd om et lite syrisk barn som har kommet i land med sin familie og andre flyktninger med gummibåt. Båtflyktninger, de aller fleste fra Syria, ankommer strendene på nordsiden av Lesvos, Hellas. Hver dag anslås det at det ankommer rundt 2.000 flyktninger til den greske ferieøya. En norsk gjeng har reist til Lesvos for å hjelpe flyktningene i det de kommer i land. Foto: Espen Rasmussen , VG

14 syrere sendt ut av Norge i august

92 er transportert ut i løpet av året

Til sammen 14 var mindreårige

Mens flommen av krigstrøtte syriske flyktninger som krysset grensene til Europa tok seg voldsomt opp i august, ble 14 syrere transportert ut av Norge.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Færre enn fem av dem var mindreårige. Seks av syrerne ble sendt til Hellas. Det opplyser Politiets Utlendingsenhet til VG.

– Ingen av de seks returene til Hellas har vært Dublin-returer. Uttransporteringene er skjedd etter Utlendingslovens § 32 a eller d, sier kommunikasjonsrådgiver Tuva Otterlei Blikom i Politiets Utlendingsenhet til VG.

Les også: Historien om bildet som sjokkerte verden

Det betyr at asylsøkeren «har fått asyl eller annen form for beskyttelse i et annet land, eller har reist til Norge etter å ha hatt opphold i en stat eller et område hvor utlendingen ikke var forfulgt, og hvor utlendingen vil få en søknad om beskyttelse behandlet. » For seks av syrerne som ble sendt ut av Norge , var dette landet Hellas.

De åtte andre syrerne som ble sendt ut av Norge i august, ble transportert til åtte forskjellige land i henhold til Dublinavtalen. Den sier at asylsøknaden skal behandles i det landet de først kom til.

Totalt er 92 syrere transportert ut av Norge i år. Tabellen under viser alle landene som tok i mot de 92. Informasjonen er hentet fra Politiets Utlendingsenhet.

Seks av de 92 ble sendt tilbake til Ungarn og elleve til Italia. I ettermiddag har ungarsk politi brukt tåregass og vannkanoner mot flyktninger som forsøker å ta seg gjennom muren som er bygd mot grensen mot Serbia.

Politiets Utlendingsenhet opplyser at over 80 % av de uttransporterte var menn ellergutter, resten kvinner ellerjenter. Under 10 % var straffet. 14 av de uttransporterte var mindreårige.

En svært stor andel av flyktningene som har strømmet inn i Europa de siste ukene, har vært syriske statsborgere. Eritrere og afghanere er to av de andre store gruppene.

De fleste syriske og eritreiske asylsøkere i Norge, får beskyttelsen de ber om.

30 eritrere ble sendt ut av Norge i august. Totalt er 114 eritrere transportert ut i løpet av dette året.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder