DREPT: Victoria Savchenko er blant de omkomne etter Nice-angrepet torsdag. Foto: Facebook

Polina (21) overlevde terrorangrepet i Nice – så venninnen Victoria bli drept

84 bekreftet omkommet

Polina (22) så venninnen Victoria (21) bli påkjørt og drept da de var ute å feiret Frankrikes nasjonaldag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

De to russiske venninnene Polina Serebryannikova (22) og Victoria Savchenko (21) var på ferie i Nice da de ble fanget i dramaet som utspilte seg torsdag kveld.

Under feiringen av Frankrikes nasjonaldag kjørte en 31 år gammel lastebilsjåfør gjennom folkemengdene, i forsøk på å feie ned flest mulig. Franske myndigheter har bekreftet at gjerningsmannen var trebarnsfaren Mohamed Lahouaiej Bouhlel (31). Så langt er 84 bekreftet omkomne.

Sett denne? Stor VG-spesial: Dette er ofrene

– Jeg så henne bli påkjørt av lastebilen

– Jeg og venninnen min gikk langs promenaden da lastebilen kom kjørende, sier Polina (22) til den britiske avisen The Mirror.

Jentene var ute og feiret nasjonaldagen da lastebilen kom kjørende. Den kjørte sik-sak nedover veien. Venninnene prøvde å flykte, men kjøretøyet kom for fort mot dem.

– Venninnen min døde. Jeg så henne bli påkjørt av lastebilen, sier hun.

Bekrefter dødsfallet

Polina ble fraktet til sykehus, men skal etter forholdene ha det bra. Begge var studenter ved universitetet i Moskva. På sin hjemmeside bekrefter skolen dødsfallet.

«Under angrepet i Nice ble Viktoria Savchenko så hardt skadet at hun døde. Hennes venninne, som også er student ved universitetet, ble også skadet i angrepet og befinner seg på sykehus. Vi kondolerer til familie og venner av Viktoria og håper Polina blir raskt frisk».

Les også: To prøvde å stoppe lastebilen

Beskyttet sin kone - døde

Franske Timothé Fournier (27) fra Paris døde da han prøvde å beskytte sin høygravide kone. Han kusine forteller til nyhetsbyrået AFP at han dyttet henne unna den dødelige veibanen.

– Han var alltid der for sin kone og sitt ufødte barn, sier et søskenbarn av Fournier til Huffington Post.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder