TRAGISK SKJEBNE: Tvillingene Charlotte og Émilie Meaud var ute og spiste middag på «Le Carillon» da de ble utsatt for kuleregnet til terroristene. Foto: Privat , @Facebook

Tvillingsøstrene Charlotte og Émilie ble drept i terrorangrepet

Tre søskenpar blant ofrene

Tvillingene Charlotte og Émilie Meaud (30) skulle bare spise middag på en vanlig fredagskveld. Det ble deres verste mareritt.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mennesker fra 19 ulike nasjoner mistet livet i terrorangrepene som rystet Paris fredag 13. november 2015. Til nå er 129 mennesker bekreftet drept. Over 350 mennesker er fortsatt skadede, hvorav 99 er alvorlig skadet.

Det som skulle være en hvilken som helst fredag i kjærlighetens by, ble til manges verste mareritt.

For de to tvillingsøstrene Charlotte og Émilie Meaud (30) skulle fredagskvelden bestå i en middag, og kanskje noe godt i glasset da de to satt på restauranten «Le Carillon», på hjørnet mellom Rue Bichat og Rue Alibert – i gangavstand fra Canal Saint Martin. Det var rundt ti grader og uteserveringen var åpen for gjester som ville nyte den friske kveldsluften. Men det var ikke lenge det var mulig å nyte.

VG-spesial: Terrorangrepene i Paris

Blodbad blant uteserveringene

IS-terrorister hadde nemlig bestemt seg at fredag den 13. november skulle være den dagen da innbyggerne og turistene i Paris skulle få kjenne på frykt. Klokken 21.20 sprengte tre selvmordsbombere seg selv i luften utenfor fotballstadionet Stade de France. Fem minutter senere hørtes høye smell i gaten ved «Le Carillon».

Flere trodde først det var kinaputter, men de skjønte raskt at det var dødelige skudd som fløy mot dem. I løpet av kort tid hadde det livlige Paris-fortauet blitt til en krigssone med blod overalt. Minst ti ble drept i og utenfor restauranten. Blant dem tvillingsøstrene Meaud.

30-åringene var høyt utdannet. Charlotte hadde studert økonomi og ledelse ved Universitetet i Strasbourg og har de siste årene jobbet i Scientipõle, et firma som har som mål å hjelpe små innovative selskaper i gang med gratis coaching-tjenester.

Hennes søster Émilie hadde en master i arkitektur fra Delft University of Technology, og har ifølge hennes Linkedin-profil jobbet som arkitekt store deler av livet.

Livet ble imidlertid altfor kort for de to 30 år gamle kvinnene, og de minnes nå av kolleger og venner.

«Vi vil minnes hennes kjærlighet for livet», skriver Charlottes arbeidsgiver, Scientipõle på Twitter.

«Helt knust etter å ha hørt at Émilie var blant terrorens ofre», skriver Wouter Vanstiphout, Émilies arkitektprofessor på Twitter.

Så du denne? Video: IS truer med angrep på Washington og flere land

FEIRET FØDSELSDAG: Hodda (tv) og Hamila Ben Khalifa Saadi var ute i Paris for å feire Hoddas 35-årsdag da de ble skutt og drept på «La Belle Équipe». Foto: Privat , @Facebook

Kastet seg mot terroristen

Men det var ikke bare Charlotte og Émilie som fikk en brå og uventet slutt på livet i denne tragedien som nå blir omtalt som «de verste terrorangrepene på fransk jord». Tvillingsøstrene var heller ikke det eneste søskenparet som mistet livet denne kvelden.

De tunisiskfødte søstrene Houda (35) og Halima Ben Khalifa Saadi (36) fra Menzel Bourguiba var også blant menneskene som fredag kveld satt og koste seg på en restaurant i den franske hovedstaden. De to hadde i lengre tid bodd i Le Creusot sør i Frankrike med sin far, før de begge flyttet til Paris.

Les også: Advarer sterkt mot bakkekrig mot IS

EN HELT: Ludovic Boumbas kastet seg foran de andre gjestene da terroristene skjøt vilt mot restauranten de satt på. Hans heroiske innsats kostet ham livet. Foto: Privat , @Facebook

Fredag var de ute for å feire Hoddas 35-årsdag med flere venner, blant annet kongolesiske Ludovic Boumbas (30), men kvelden endte i et blodbad da minst tre terrorister begynte å skyte vilt med Kalashnikov-geværer. Boumbas, som også bodde i Paris, skal ha forsøkt å redde de to søstrene og andre gjester på restauranten. Vitner forteller Tunisia Live at han også skal ha kastet seg mot terroristen i et forsøk om å få stopp på massedrapet. Hans heroiske handling førte til at han selv mistet livet. Dessverre døde også de to søstrene. Det bekrefter talsmann ved utenriksdepartementet i Tunisia, Noufel Laabidi, skriver News24.

Halima etterlater seg to barn, på seks og tre år.

Les også: 29-åring pekes ut som hjernen bak Paris-terroren

Minnes ved foreldrenes butikk

Et tredje søskenpar er også blant de identifiserte ofrene etter fredagens terroranslag. Anna og Marion Pétard-Lieffrig satt ute på terrassen på «Petit Combodge» i Rue Alibert og spiste da kuleregnet traff dem og et titalls andre mennesker. De kvinnene, som var de eneste barna familien Pétard-Lieffrig hadde, døde.

De to søstrene var begge kreative på hver sin kant. Anna var kunstinteressert, og jobbet som grafiker. Marion var en musikkelsker som var på sitt første år i en master i fransk-italiensk kulturvitenskap på Sorbonne-universitetet i Paris.

De to jentene bodde i Paris, men var opprinnelig fra Loir-et-Chére-området, to timer sør for Paris. Ifølge La nouvelle republique var det blitt lagt ned utallige lys og blomster utenfor foreldrenes slakterbutikk i Chailles ved elven Loire, for å minnes de to jentene.

STOR OVERSIKT: Dette er terroristenes ofre: Kjærestepar ble drept på Bataclan

DREPT: Anne og Marion Pétard-Leiffrig var begge kreative på hver sin kant. Anna var kunstinteressert, og jobbet som grafiker. Marion var en musikkelsker som var på sitt første år i en master i fransk-italiensk kulturvitenskap på Sorbonne-universitetet i Paris. Foto: Privat , @Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder