BAR ALAN: - Da jeg nærmet meg barnet på stranden, sa jeg til meg selv: «Kjære Gud, jeg håper han er i live, sier polititjenestemannen Memhet Ciplak. Foto: Nilufer Demir , Ap

Mannen som fant Alan: – Kjære Gud, jeg håper han er i live

Politimannen som fant Alan Kurdi (3) sier flyktningdødsfallene i Middelhavet er en skam for menneskeheten.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Fotografiet av tre år gamle Alan Kurdi som ble funnet på en strand i Tyrkia har vakt sterke reaksjoner internasjonalt.

På et av bildene blir gutten båret bort av en polititjenestemann. Nå har Mehmet Ciplak, mannen på fotografiet, latt seg intervjue av tyrkiske Dogan News Agency:

– Da jeg nærmet meg barnet på stranden, sa jeg til meg selv: «Kjære Gud, jeg håper han er i live, sier Memhet Ciplak, ifølge Independent.

– Ble knust

VERDENSKJENT: Fotografiet av Alan (3) som ble funnet på stranden i Bodrum i Tyrkia er allerede blitt et symbol på den flyktningkrisen. Foto: Nilufer Demir , Ap

Men Alan druknet da fluktbåten til familien fra Syria havarerte på vei til Hellas.

– Da jeg skjønte at han var død, ble jeg knust – langt inni meg. Det var et forferdelig syn, og et forferdelig tap, sier han.

Les også: Her tar de et siste farvel med Alan

Memhet Ciplak sier flyktningekrisen – og antallet som har omkommet i Middelhavet – er en «skam for menneskheten».

– Gjorde bare jobben

Politimannen ante lite om at han i løpet av kort tid kom til å bli en del av en historie som har fått oppmerksomhet verden over:

– Jeg så ikke fotografen, og jeg visste ikke at fotografiet ble tatt. Jeg gjorde bare jobben min, sier han.

Abdullah Kurdi (40) mistet både kona og sønnene Alan (3) og Galib (5) da familien forsøkte å ta seg fra Tyrkia og over til Kos.

– Jeg holdt min kones hånd, men guttene gled gjennom hendene mine. Vi forsøkte å klamre oss til båten, men den mistet luft. Det var mørkt, og alle skrek, har Abdullah Kurdi fortalt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder