I FAMILIE: Roger Clinton er halvbroren til Bill Clinton - og dermed svogeren til Hillary. Foto: Mike Groll (AP) / Thomas Nilsson (VG)

Hillary Clintons svoger pågrepet

For 15 år siden ble Roger Clinton (59) benådet av daværende president Bill Clinton. Nå er han arrestert etter mistanke om kjøring i påvirket tilstand.

Artikkelen er over tre år gammel

Arrestasjonen kom to dager før velgerne i New Jersey og California sannsynligvis gir svigerinnen Hillary Clinton de siste delegatene hun trenger for å vinne nominasjonskampen om å bli Demokratenes presidentkandidat.

Bill Clinton til VG: – En ære å bli første mannlige «førstedame»

Roger Clinton, som er halvbroren til den tidligere amerikanske presidenten Bill Clinton, skal i en årrekke ha hatt problemer med stoffmisbruk, skriver CBS News.

Han ble pågrepet ved Redondo Beach i California søndag. Ifølge Daily Mail sitter han nå varetektsfengslet i påvente av et rettsmøte, som skal være mandag ettermiddag. Det er foreløpig uklart om 59-åringen har fått oppnevnt en advokat, melder AP.

Vippestater: Her er kartet som skremmer Clinton

Roger Clinton skal også ha blitt arrestert for kjøring i påvirket tilstand ved tidligere anledninger, og i 2001 skapte Bill Clinton overskrifter da han benådet halvbroren, som på 1980-tallet hadde sonet en narkotikadom på to år.

Les også: Trump mener Hillary Clinton bør fengsles for epostsaken

En benådning fra presidenten gir blant annet personen tilbake sine fulle rettigheter som borgere og gir dem muligheten til å stemme igjen.

Ifølge Daily Mail skal også Bill Clintons «Secret Service» under presidentperioden ha brukt kodenavnet «Headache», som på norsk er hodepine, om presidentens halvbror.

Clinton: Epost-bråk påvirker ikke valgkampen

Bill Clinton benådet totalt 140 personer på sin siste dag ved makten. De fleste var ukjent for offentligheten, og de fleste hadde for lengst sonet sin straff.

Unntaket var blant annet halvbroren, og Clintons tidligere Whitewater-kollega, Susan McDougal.

Til New York Times skal Roger Clinton tidligere ha uttalt at det ikke akkurat er slik at å være presidentens bror er et valg, og at det noen ganger er veldig vanskelig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder