BEGRAVDE STRIDSØKSEN: Fox-reporter Megyn Kelly får pepper etter sitt siste intervju med Donald Trump. Foto: John Minchillo Ap

Fox-reporter slaktes etter Trump-intervju

«Komplett søppel», «soft ball» og «ekkelt, smiskende» er noen av de amerikanske anmeldernes beskrivelser av Fox-journalist Megyn Kellys intervju med Donald Trump.

  • Stian Eisenträger

Artikkelen er over fire år gammel

Fox-journalist Megyn Kelly har intervjuet Donald Trump i Trump Tower, ni måneder etter den første debatten i Republikanernes nominasjonsvalg, som startet en krangel mellom de to.

Donald Trump har kommet med en rekke fornærmelser mot Fox-journalisten, fra å spre en Twitter-melding hvor hun blir kalt en «bimbo» til å antyde at hun hadde menstruasjon da hun var ordstyrer i en debatt.

Bakgrunn: Skjelte ut Fox-reporter - nå har hun intervjuet Trump

– Kjedelig og meningsløst

I intervjuet, som ble vist på Fox News i natt, har de to imidlertid begravd stridsøksen.

– Det som skjedde var uunngåelig, skriver Slate-anmelder Isaac Chotiner.

– På et tidspunkt hvor Rupert Murdoch, Roger Ailes og mesteparten av Fox News Channel har sluttet fred med Trump, måtte Kelly til slutt gjennomføre et smiskende, kjedelig og meningsløst intervju med den formodentlige republikanske kandidaten, skriver han videre.

New York Magazine meldte tidligere at en intern kilde i Fox opplyser at det var Murdoch selv som oppfordret Kelly til å gå etter Trump i den første debatten. Når Murdoch nå har fått varmere følelser for Trump, var det ventelig at Kelly måtte gjøre det samme, og gjennomføre «koseintervjuet», mener anmelderen i Slate, som mener intervjuet var «ekkelt» og «smiskende».

Han mener intervjuet var det «alle ønsket seg»: Trump fikk mye gratis publisitet uten å bli utfordret på politikk, Kelly fikk også publisitet - blant annet for sin nye bok - og en mulighet til å gjøre opp med Fox-seerne som mener hun er for tøff mot Trump, mens Fox selv fikk det siste av sine tre ankere til å stille seg bak Republikanernes fanebærer.

Fått med deg alle? Her er Trumps verste fornærmelser

– Markedsføringstriks

Også anmelderen til Los Angeles Times mener Kelly var for forsiktig med Trump.

– Megyn Kelly hadde ikke bedt Donald Trump til programmet sitt så hun kunne grille han om utenriks- og innenrikspolitiske saker, eller konfrontere ham om den månedlange troll-angrepet han innledet etter at hun våget å utfordre ham under den første Republikanske debatten. Nei, hun inviterte ham for å spille med i hennes timelange «infomercial» for hennes nye bok, skriver Mary McNamara.

Anmelderen mener spørsmålene for det meste var «soft balls», men mener at intervjuet på en skrudd måte var et et stykke poetisk rettferdighet.

– Etter å ha vært offer for en svertekampanje bare for å ha gjort jobben sin, hadde Kelly absolutt gjort seg fortjent til noe. Og mens Trump ikke forstår begrepet eller viktigheten av en fri presse, kjenner han tydeligvis igjen et godt markedsføringstriks når han ser det, skriver Los Angeles Times-anmelderen.

Les også: Trump vil nekte muslimer innreise

– Søppel

Forskningsdirektør i tenketanken Media Matters for America, Matt Gertz, går så langt som å kalle intervjuet «komplett søppel» i sin anmeldelse.

Han trekker også frem at mediemogul Rupert Murdoch, som eier Fox, skal være i ferd med å ta Trump inn i varmen, og at redaktørene har fått beskjed om å være forsiktige med Trump.

– Kveldens intervju viser med sikkerhet at Megyn Kelly har fått denne marsjordren, skriver Gertz.

Like hardt ut går ikke Time Magazine-anmelder Daniel D'Addario, som likevel omtaler intervjuet som en audition for Kelly.

NPR sin anmelder er heller ikke særlig imponert over intervjuet, eller at Kelly benyttet anledningen til å promotere sin nye bok:

– Om dette intervjuet ikke kunne ta Kelly eller Trump til neste nivå, kunne det i hvert fall profitere en av dem.

Les også

Mer om

  1. USA
  2. USA-valg 2016

Flere artikler

  1. Ni måneder etter «mensen-uttalelsen»: Skjelte ut Fox-reporter– nå har hun intervjuet Trump

  2. Medier: Megyn Kelly ute av NBC etter skandale-uttalelse

  3. Anklager Trump for seksuell trakassering: – Jeg vil at alle skal vite hvilken pervers fyr han er

  4. Partikolleger ber Trump trekke seg

  5. Krisestemning hos republikanerne etter skandalevideo

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder