I FLAMMER: Siden 1. juni har 105 biler stått i brann i Sverige. Natt til tirsdag ble nok en bil påtent i Malmø. Foto: Johan Nilsson / Tt NTB scanpix

Ukjente brannstiftere herjer i Sverige

I natt ble flere titalls biler skadet i en rekke branner. Ifølge Sydsvenskan har over hundre biler blitt påtent siden juni.

Birk Tjeldflaat Helle
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Politiet i Stockholm fikk natt til tirsdag meldinger om en rekke bilbranner. Den største av dem fant sted i en garasje i Husby.

Politiet ble varslet om hendelsen ved 02.40-tiden og rykket ut til garasjen der 47 biler sto parkert. To av bilene var fullstendig utbrent biler og flere røykskadet, skriver Aftonbladet.

– Vi har ingen mistenkte i saken og foreløpig har vi heller ikke fått meldinger om at noen skal ha sett gjerningsmannen, sier Sven-Erik Olsson ved Stockholm-politiet til den svenske avisen og legger til:

– Bilbranner er en konstant plage og det er vanskelig å finne den skyldige. Derfor er det viktig å få inn vitneforklaringer.

Politiet føler seg hjelpeløse: Syv biler påtent i svensk by

105 biler brent i sommer

Rett før midnatt rykket nødetatene også ut til en parkeringsplass i Södertörn der flere biler var påtent.

– Det var tre personbiler som brant, i tillegg til noen biler ved siden av som ble skadet, så totalt syv, sier Caroline Karlsson, operatør ved Södertörn brannvesen til Aftonbladet.

På samme tidspunkt sto en annen bil i flammer i Södertälje en drøy halvtime unna.

Sjokk i Allsvenskan: Maskert tilskuer stormet banen, slo ned keeper og kom med bombetrussel

Bilbrannene i Stockholm kommer etter en lang rekke med påtente biler i Sverige i sommer. Ifølge Sydsvenskan har 105 biler blitt påtent siden 1. juni.

Også Malmö ble rammet av en rekke bilbranner natt til tirsdag. Selv om en 21-åring ble pågrepet søndag mistenkt for å stått bak noen av brannstiftelsene, sto det for åttende dag på rad minst åtte biler i brann.

Aftonbladet skriver at det i et tidsrom på 20 minutter kom meldinger om fire ulike bilbranner. Politiet i den svenske byen klarte ikke å fakke noen av gjerningsmennene.

– Vi fokuserer først og fremst på å slukke brannene og hadde ikke tid til å arrestere noen, sier Anna Göransson til den svenske avisen.

UTBRENT: På 20 minutter fikk politiet i Malmø meldinger om fire ulike bilbranner tirsdag kveld. Her slukker brannvesenet en brann i Delsjøgaten i den svenske byen. Foto: Johan Nilsson / Tt NTB scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder