SLÅR TILBAKE: Donald Trump taler på et valgkampsarrangement i Colorado Springs fredag. Foto: Evan Vucci AP

Trump: – Jeg trenger ikke å være så snill lenger

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump slår hardt tilbake mot rivalen Hillary Clintons landsmøtetale.

Irene Rønold
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fredag kveld hadde Trump sin første kampanje-opptreden etter at Hillary Clinton offisielt ble Demokratenes presidentkandidat.

Hillary Clinton lot ikke sjansen gå fra seg til å angripe motstanderen da hun holdt sin tale under Demokratenes landsmøte torsdag, og beskrev Trump som en tynnhudet mann som ikke takler motgang. Men Trump har gjort det tydelig at han vil slå tilbake.

– Jeg trenger ikke å være så snill lenger, hanskene er av. Husk dette, Trump kommer ikke lenger til å være «Mr. Nice Guy», sa han til tilhørerne som hadde møtt opp i Colorado.

– Alt var klisjéer

Flere eksperter har gitt Hillary ros for landsmøtetalen, som omtales som mer personlig og levende enn hennes tidligere opptredener. Trump er imidlertid ikke imponert: «Gjennomsnittlig» er hans dom over Hillarys opptreden.

– Alt var klisjeer. Hun sa noe sånt som at «Donald Trump vet ikke hvordan man gjennomfører en kampanje». Men jeg har slått 16 personer, og jeg slår henne, sa Trump.

Eiendomsmogulen skrøt også av at hans landsmøtetale samlet flere seere enn det Hillary Clintons gjorde: Mens 33,3 millioner amerikanske seere samlet seg for å se Clintons tale, samlet i snitt 34,9 millioner seg for Trumps 70 minutter lange tale.

Imidlertid hadde Demokratenes landsmøte flest seere til sammen i løpet av de fire dagene samlingen varte.

Retorikkprofessor om Clinton-talen: Fremstiller Trump som enehersker.

Trump etter talene: – Jeg får lyst til å slå

Hillary mest populær

I sin landsmøtetale fremtilte Clinton Trump som en mann med kort lunte. «En mann du kan tirre med en tweet, er ikke en mann du kan stole på med atomvåpen», sa hun. Trump selv er ikke enig i den beskrivelsen:

– Jeg tror jeg har det beste temperamentet av alle som noensinne har stilt som presidentkandidat, sa han.

I kjølvannet av hackerangrepene som demokratene har blitt rammet av, passet han også på å nevne at han ikke bruker e-post så mye.

I en måling som nylig ble utført av Ipsos for nyhetsbyrået Reuters, ser det imidlertid ut som om Hillary Clinton er den mest populære av de to presidentkandidatene. Av 1.043 deltakere i nettmålingen foretrekker 41 prosent Hillary Clinton, mens 35 prosent foretrekker Trump. 25 prosent klikket på «andre», skriver NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder