PAR: Donald Trump og hans kone Melania poserte på den røde løperenda de ankom Time 100-gallaen i New York 26.april 2016. Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Trump: – Verden har misforstått mitt forhold til kvinner

Donald Trump har en blandet historie med kvinner. De som har hatt kontakt med ham forteller om uønskede tilnærmelser, og at han pleier karrieren til kvinnelige ansatte.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Trump har dyrket sitt image som skjørtejeger siden han gikk på en militærskole kun for menn på 60-tallet. Der ble han kalt en «ladies' man», skriver the New York Times, som har intervjuet titalls kvinner med ulike forbindelser til Trump.

Kvinnene forteller om uønskede romantiske tilnærmelser, endeløse kommentarer om kropp, en slu tillit til ambisiøse kvinner og en oppførsel på arbeidsplassen som gjør de ansatte urolige. Hendelser som ikke fremstår som viktige for ham, men som har gitt kvinnene varige inntrykk.

– Verden har misforstått mitt forhold til kvinner, sier Trump, og legger til at han ser seg selv som en som hjelper kvinner fram.

POPULÆR: En kvinne holder opp mobilen mot Donald Trump under et valgkamparrangement i Costa Mesa, California. Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Kvinner i topposisjoner

Trump brukte kvinner for å bygge opp selskapet sitt av én enkelt grunn: De jobbet hardt, ofte hardere enn menn, ifølge ham selv. To av de intervjuede kvinnene sier de er takknemlige for mulighetene de fikk av Trump, men de forteller også at han kom med kommentarer om kroppen eller utseendet deres.

– Du liker godteriet ditt, kommenterte han til en overvektig ansatt.

Trump kjøpte Miss Universe-organisasjonen i 1996. Temple Taggard, en av deltakerne i kåringen året etter, forteller at han kysset henne og flere andre på munnen da han skulle introdusere seg. Trump var også personlig engasjert i kåringene, ved at han selv vurderte kvinnenes kropper under øvingene.

Kvinnehater

Kritikere har kalt Trump en kvinnehater på grunn av hendelser som da han kalte skuespiller Rosie O'Donnell en feit gris, og at han mente at ansiktet til tidligere presidentkandidat-rival Carly Fiorina gjorde at hun ikke kunne velges.

New York Times skriver at det har vært en åpenbar dynamikk i mange tilfeller. Trump har makt, kjendisstatus, rikdom og forbindelser som kvinnene ikke hadde. Selv etter han har behandlet kvinner dårlig eller vulgært, har de blitt ved hans side.

– Jeg har alltid behandlet kvinner med stor respekt, svarer Trump på avisens oppslag. Men de lite smigrende påstandene tar han ikke til seg.

– Mange ting blir diktet opp opp gjennom årene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder