I SORG: En kvinne gråter etter at flere av hennes slektninger omkom da den israelske hæren bombet et bolighus i Gaza søndag. Foto: AFP

Hamas: Dødstallet på Gaza stiger

(VG Nett) Søndag ble den hittil blodigste dagen etter at konflikten mellom Gaza og Israel eskalerte for fem dager siden.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Samtidig som de israelske angrepene mot Gazastripen fortsetter, kommer det stadig flere rapporter om drepte og sårede palestinere.

Søndag toppet tapstallene seg: Ifølge Hamas ble 25 mennesker drept.

Til sammen har nå 72 mennesker mistet livet på Gaza etter at Israel startet sin militære operasjon for å få slutt på rakettregnet fra området, melder Al Jazeera.

Av disse skal 20 være barn, åtte kvinner, ni eldre og 34 voksne. Mer enn 660 har blitt skadet.

På israelsk side har tre blitt drept som følge av rakettangrep fra Gaza siden onsdag. Raketter har nådd både Jerusalem og Tel Aviv og spredd frykt i landet.

Bombet bolighus

Søndagens blodigste hendelse var bombingen av bolighus i Gaza by. Elleve sivile drept og minst fire av dem var små barn, ifølge palestinske helsemyndigheter. Israel sier at angrepet var rettet mot et høytstående medlem i gruppen Islamic Jihad, og det har kommet motstridene meldinger om hvorvidt Hamas' rakettsjef ble drept i angrepet.

De siste rapportene om omkomne stammer fra nabolaget Tal al-Hawa i Gaza, hvor to personer skal ha blitt drept, ifølge helsemyndighetene.

- Operasjonen på Gazastripen fortsetter og vi er forberedt på å utvide den, sa statsminister Benjamin Netanyahu etter regjeringens ukentlige møte søndag.

Bildespesial: Se skadene på begge sider

Svarer med raketter

Hamas svarer med å si at det israelske folk vil betale prisen for angrepene. Kort tid etter angrepet mot bolighuset i Gaza ble det skutt raketter mot Tel Aviv, men disse ble ifølge den israelske hæren skutt ned før de traff byen.

Tidligere søndag fikk fem israelere moderate til lettere skader da en rakett slo ned i byen Ofakim.

Siden onsdag har det blitt skutt 544 raketter fra Gaza, skriver Reuters. Samtidig sier en talsmann for den israelske hæren at Hamas' kapasitet til å skyte ut raketter har blitt svekket. De hevder at hundrevis av raketter som ble skutt ut fra Gaza i dag faktisk har landet på Gazastripen, skriver Haaretz.

VGTV: Harde angrep mot Gaza natt til søndag

I en uttalelse sier FNs generalsekretær Ban Ki-Moon at drapene på sivile gjør ham dypt bedrøvet, samtidig som han er skremt av den vedvarende avfyringen av raketter mot israelske byer.

USA advarer

Søndag advarte USA om at en bakkeinvasjon vil føre til tap av flere sivile liv. Samtidig understreket president Barack Obama igjen at Israels har rett til å forsvare seg.

- Israel har all rett til å kunne forventet at raketter ikke blir skutt inn i territoriet deres, sa Obama på en pressekonferanse i Bangkok ifølge AP.

- Hvis det kan gjøres uten en gradvis oppbygging av militær aktivitet i Gaza, er det å foretrekke. Ikke bare for folk i Gaza, men også for israelere. For hvis israelske tropper går inn i Gaza vil det være større sjanser for tap og skader, fortsatte han.

Fredssamtaler

Søndag landet en representant for israelske myndigheter i Kairo for å diskutere muligheten for en våpenhvile med egyptiske myndigheter, som har ledet det internasjonale arbeidet med å få partene til å inngå en avtale.

Hamas-lederen Khaled Mashaal har også vært i samtaler med presiden Mohammed Mursi. Sent søndag kveld var det ikke kjent om det er kommet noe ut av disse samtalene.

Inbyggere VG Nett har snakket med i Gaza sier at de ikke tør å tro på en våpenhvile.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder