SPERRET AV: Politiet har sperret av hele 20. etasje på Radisson Blu-hotellet i København, hvor den norske kvinnen ble funnet drept på et hotellrom. Foto: Ekstrabladet

Låste trolig inn drapsmannen

Drept flyvertinne kjempet for livet

Andre hotellgjester hørte bråk fra rommet

Drapsmannen kan være filmet

KØBENHAVN (VG Nett) Den norske flyvertinnen (42)som ble funnet drept på et hotellrom i København, låste trolig inn drapsmannen selv. Hun ble utsatt for omfattende vold.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Den 42 år gamle norske flyvertinnen ble sist sett i live ved 16-tiden mandag ettermiddag, da hun sammen med tre kolleger fra SAS sjekket inn på luksushotellet Radisson Blu på Amager i København. Etter dette skiltes de fire. Da rengjøringspersonalet låste seg inn på rommet hennes ved 11.15-tiden, gjorde de en gruoppvekkende oppdagelse. På gulvet på rommet lå den norske kvinnen drept.

BAKGRUNN:Norsk kvinne funnet drept på hotellrom i København

Politiet i København jobber nå ut i fra en teori om at kvinnen låste inn drapsmannen selv, en gang i løpet av mandagskvelden. Politiet har ingen indikasjoner på at kvinnen ventet besøk, men prøver nå å avklare dette nærmere.

Dermed står København-politiet overfor et særdeles brutalt drap med ukjent gjerningsmann.

VGTV:- Hørte bankelyder og ett skrik

- Omfattende vold

LETER MED HUNDER: Politiet leter med hunder i området rundt Radisson Blu-hotellet i København etter at den norske kvinnen ble funnet død på et hotellrom. Foto: Scanpix

- Alt tyder på at hun låste inn gjerningspersonen selv. Det er ikke noe tegn til innbrudd på rommet, sier drapssjef Ove Dahl til VG Nett.

Kvinnen ble funnet liggende på gulvet, og var svært ille tilredt. Politiet har tidligere antydet at kvinnen kan være drept med kniv, men hun skal også ha hatt omfattende skader i hodet som er forenlige med stump vold.

- Før det er foretatt noen obduksjon kan vi ikke med sikkerhet fastslå hvordan hun ble drept. Men det er riktig mange skader på henne, sier Dahl.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? Tips VG Nett på 2200@vg.no eller telefon 22 14 50 50

Rommet bærer ifølge politiet tydelig preg av en intens kamp, hvor kvinnen har kjempet for livet mot sin drapsmann. Flere gjester skal ved 20-tiden i går kveld ha meldt om bråk fra et rom i 20. etasje, samme etasje som kvinnen var innlosjert i.

- Dette bråket kan stamme fra kvinnens værelse, sier Dahl.

Artikkelen fortsetter under bildet...

AVSPERRET: Politiet arbeidet med hunder rundt Radisson Blu-hotellet på Amager i København, og har sperret av deler av området etter at den norske kvinnen ble funnet død på et hotellrom. Foto: Kristian Linnemann/Ekstra Bladet

Det er installert en rekke overvåkningskameraer på hotellet, som er et av Københavns største hoteller. Politiet håper nå at gjerningsmannen kan være fanget på film. For så langt står man helt på bar bakke i jakten på den brutale drapsmannen.

Leter med hunder

- Vi kommer til å gå igjennom disse nå. Vi har ingen mistenkte, sier Dahl.

VG Nett har vært i kontakt med ledelsen på hotellet. Der ønsker man ikke å kommentere det kaldblodige drapet som er begått mot en av deres gjester.

- Jeg har ingen kommentar overhodet, jeg vil bare henvis til dansk politi, sier hotelldirektøren til VG Nett.

Politiet har sperret av hele 20. etasje, og kriminalteknikere jobber nå på spreng med å sikre spor på stedet. Politiet søker også med hunder i området, både i busker og trær. Så lenge politiet ikke føler seg sikre på hvordan kvinnen ble drept, vil Dahl heller ikke si noe om et eventuelt drapsvåpen er funnet.

Artikkelen fortsetter under bildet...

FUNNET DREPT PÅ HOTELLET: Det var her på Radisson Blu-hotellet funnet drept. Foto: Scanpix

- Først må vi vite presis hvordan hun ble drept, sier drapssjefen.

Politiet er ennå ikke ferdig med å varsle kvinnens pårørende, og er derfor sparsommelige med flere detaljer om kvinnens identitet.

VG Nett har vært i kontakt med ledelsen i SAS, som bekrefter at den drepte kvinnen var ansatt i flyselskapet.

- Vi har fått melding om at en av våre ansatte er funnet død. Utover det må vi få komme tilbake med flere opplysninger senere, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen til VG Nett.

Norsk Kabinforening, som organiserer de fleste kabinansatte i SAS, ønsker ikke å si noe om hvordan de reagerer på det som har skjedd, eller hvordan de skal markere tapet av en ansatt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder