Donald Trump valgte søndag nok en gang å lange ut mot fire unge demokratiske kongresskvinner med minoritetsbakgrunn. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

Trump mener kongresskvinner bør si unnskyld

President Donald Trump går igjen til angrep på fire kongresskvinner med minoritetsbakgrunn og mener de bør si unnskyld «for de fryktelige tingene de har sagt».

NTB-AFP

Det seneste utfallet mot demokratene Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ilhan Omar og Ayanna Pressley kom på Twitter søndag formiddag.

– Jeg tror ikke de fire kongresskvinnene er i stand til å elske landet vårt. De bør si unnskyld til Amerika (og Israel) for de fryktelige (hatefulle) tingene de har sagt. De ødelegger det demokratiske partiet, men er svake og usikre mennesker som aldri kan ødelegge vår storslåtte nasjon, skriver presidenten.

les også

Ilhan Omar ønsket velkommen hjem: Vil fortsette å «være et mareritt» for Trump

Meldingen kommer en uke etter at Trump utløste en proteststorm da han angrep de fire ferske parlamentarikerne og blant annet sa de burde «reise tilbake» til sine opprinnelsesland. Samtlige av kvinnene er amerikanske statsborgere, men har minoritetsbakgrunn.

Representantenes hus, der Demokratene har flertall, gikk tirsdag til det sjeldne skritt å komme med formell kritikk av presidenten for å ha kommet med rasistiske kommentarer mot de fire kvinnene.

les også

Trump «ikke fornøyd» etter at tilhengere ropte «send henne tilbake»: – Jeg er uenig

Dagen etter ropte tilhørere på et av Trumps massemøter «Send henne tilbake!» da han igjen kritiserte kvinnene. Trump sa senere at han ikke likte tilropene, som var rettet mot Omar, men ytterligere en dag senere hyllet han de fremmøtte som «utrolige patrioter».

Analytikere mener at Trump, som foreløpig ikke har noen demokratisk motkandidat foran neste års valg, bruker angrepene på de fire kvinnene som en del av strategien for å bli gjenvalgt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder