Kaos etter storm i Spania

Minst 13 mennesker har mistet livet etter at stormen Gloria herjet i østlige deler av Spania denne uken.

Uværet er i ferd med å avta etter å ha vart i nesten en uke i Spania, men stormen har etterlatt seg store ødeleggelser.

Fredag bekreftet spanske myndigheter at 13 personer har mistet livet i stormen Gloria som herjet i østlige og sørlige deler av landet søndag. Redningsarbeiderne lette fredag fortsatt etter fire savnede personer på Ibiza og Mallorca, skriver BBC.

Spanias statsminister Pedro Sanchez var lørdag på besøk i flere området i landet for å se på ødeleggelsene etter stormen.

VALENCIA: Spanias statsminister Pedro Sanchez i Valencia lørdag. Foto: Domenech Castello / EFE/ NTB scanpix

Stormen ødelagt avlinger, strandpromenader og flere bygninger langs kysten i Valencia, skriver den spanske avisen El Pais. Rekved, tang, sand og oljefat har blitt dratt med opp på land av stormen. I Arenys de Mar, like ved Barcelona, deltok flere frivillige i oppryddingsarbeidet på stranden lørdag.

Også i Malaga har stormen ført til store ødeleggelser. Flere biler har blitt tatt av de store vannmassene og blitt stablet oppå hverandre.

MALAGA: Flere biler var stablet oppå hverandre etter stormen Gloria i Campanillas i Malaga. Foto: JORGE ZAPATA / EFE/ NTB scanpix

Stormen Gloria feide inn over Spania søndag 19. januar. Uværet er nå i ferd med å avta etter å ha vart i seks dager med kraftig vind, snø og hagl. 30 veier ble stengt i den østlige regionene og rundt 10.000 mennesker i og rundt den sørøstlige byen Orihuela mistet strømmen mens stormen herjet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder