Australia vil avlive to millioner katter – bruker giftige pølser

Villkatter truer med å utrydde flere australske arter. For å få bukt med problemet vil myndighetene avlive to millioner katter, blant annet med giftige pølser.

NTB

Katter hører ikke naturlig hjemme på øykontinentet, som er kjent for flere av sine unike arter. Men skipsfart og koloniherrer har brakt med seg mange invaderende arter, noe som har skapt store problemer.

les også

Bygd i New Zealand vil forby katter

Tidligere huskatter som har rømt eller blitt satt på dør, har formert seg og utgjør etter hvert et stort problem for den lokale faunaen, skriver New York Times. En av måtene myndighetene vil løse dette på er gjennom masseforgiftning. Giftige pølser slippes ut fra fly – 50 pølser per kvadratkilometer – for å ta livet av kattene.

les også

Katten Estopita hjemme etter over åtte år på rømmen

Universitetet Royal Melbourne Institute of Technology har anslått at 211.560 katter måtte bøte med livet det første året etter at planen ble vedtatt i 2015. Feller og skyting er andre metoder som brukes, i tillegg til en lang rekke kreative måter å få dyrene til å spise giften. Oppskriften på de ovennevnte pølsene er basert på hvilken kattemat som var mest populær blant de firbeinte.

– Pølsene må jo smake godt. De er kattenes siste måltid, sier en av pilotene som slipper ut den dødbringende lasten.

les også

Viste seg frem på katt-walken

Utryddingspolitikken er ikke ukontroversiell, og over 160.000 har signert flere opprop for å be Australia stanse masseavlivingen. Brigitte Bardot og sangeren Morrissey er blant kjendisene som har krevd at praksisen stopper.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder