Forberedt på nytt slag

Organisert på Facebook

Politiet frykter et nytt voldsomt gateslag i Oslo i dag. Pøblene som endevendte Karl Johan får støtte fra flere radikale miljøer.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og politiet i Sverige og Danmark har bistått Oslo-politiet med sikkerhetsplanen i forkant av dagens demonstrasjoner foran Stortinget og den israelske ambassaden.

Politiet frykter at pøblene som gikk amok på Karl Johan torsdag, skal støttes opp av Blitzere og radikale demonstranter fra Sverige og Danmark.

Les også:Politiet forberedt på mer Gaza-bråk i Oslo

- Vi har samlet etterretning både nasjonalt og internasjonalt, og forberedt oss deretter, sier stabssjef i Oslo-politiet Johan Fredriksen til VG.

Støtter opptøyer

Blitz-miljøet, som ikke deltok samlet på torsdag, støtter opptøyer mot det de kaller «Israels massakrer»:

«I dagene som kommer så vil det være mange som skal ta avstand fra opprørernes steinkasting, ruteknusing og annen motstand mot den ettergivende linjen som Norge har i forhold til Israel sin okkupasjon, men Blitz støtter og hilser opprørerne velkommen og ser fram til å delta i videre kamper mot okkupasjonen av Palestina.»

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GASS-SKY: Oslo-politiet møtte mannsterkt frem og tok i bruk tåregass for å holde motdemonstranter unna under en støttedemonstrasjon for Israel utenfor Stortinget torsdag. Foto: SCANPIX Foto:

Les også:- Ille at pøbelen vinner frem

Markeringen mot Israel-vennene torsdag var ingen planlagt demonstrasjon, men ble organisert i forkant via flere nettsider og sms-meldinger.

Et forum på nettsamfunnet Facebook, med tittelen «Opprør mot Israelerne!», fikk 915 bekreftede påmeldinger i forkant, og hadde følgende oppfordring:

«JØDER OG ZIONISTER SKAL DEMONSTRERE IMOT PALESTINA. Mennesker som støtter drapene og massakren som skjer mot Gaza, og ber alle som støtter Palestina om å møte opp hvis dere kan!»

Nettforumet ba demonstrantene ta avstand fra vold, men gateslagsmålet førte til store ødeleggelser: 40 vindusruter ble knust, 15 politibiler skadet, og en rekke parkerte biler ramponert.

Politiet fant et depot med molotov-cocktailer, og flere av demonstrantene ble observert med kniver, slagvåpen og raketter.

Les også:Oslo badet i tåregass

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder