FILMSTJERNE: Sams eier Susie Lockheed vil skaffe hunden sin en egen agent. Foto: AP

Kåret til verdens styggeste hund: Stygge Sam kan bli filmstjerne

(VG Nett) Hunden Sam, som nok en gang ble kåret til verdens styggeste, er eierens drømmehund og kan bli filmstjerne.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Men Susie Lockheed (53) mener hun eier drømmehunden. Nå vil hun få tak i en agent til hunden slik at den kanskje en dag kan bli filmstjerne, skriver Los Angeles Times.

Lockheed elsker å massere Sams tynne ører og dra fingrene gjennom de små flekkene med hvitt hår på hodet hans.

Hun liker å kysse ham på den hårløse huden, fylt med hudormer, brune vorter og føflekker.

- Jeg har aldri hatt en hund som elsker meg så mye, sier Lockheed. Jeg behandler ham som en unge og kysser ham masse, forteller hun.

Sam er en av fire hårløse hunder som bor sammen med kvinnen i hennes hjem i Santa Barbara der hun driver en skjønnhetssalong.

Hun vokste opp med hunder i familien men hadde en allergi som ble verre da hun var nær hårete hunder. Derfor var Sam perfekt.

Naturtalent
I 2002 fikk hun en idé da hun så et Jay Leno-show om verdens styggeste hund. Konkurransen har gått av stabelen hvert år siden 1989. Og hun visste at Sam ville være et naturtalent.

For å forberede seg hoppet hun over Sams vanlige behandling med mild lotion som tar bort døde hudceller fra kroppen og lot neglene hans gro.

- Du trener ikke og du steller i hvert fall ikke, forklarer kvinnen. - Det er det motsatte av å forberede seg til Westminster, den store hundeutstillingen i New York, sier hun.

Sam vant konkurransen klart og har stukket av med den samme tittelen siden. Sist gang i forrige måned.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder