Charterturer kansellert frem til 9. januar

Får pengene tilbake

(VG Nett) Alle som har bestilt reiser til de utsatte områdene før 9. januar vil få pengene tilbake, lover reisebransjedirektør Rolf Forsdahl.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

RASERT: Sjokkerte beboere i Phuket i Thailand er vitner til de enorme kreftene som var i gang da flodbølgen rammet området. Charterturer til de utsatte områdene er kansellert frem til 9. januar. Foto: EPA

- Turer til andre reisemål i Thailand, slik som Hua Hin, Pattaya og Bangkok, vil gå som normalt. Her vil derfor normale reisevilkår gjelde, og om folk likevel ikke vil reise må hver sak vurderes konkret, sier Forsdahl til VG Nett.

- Når det gjelder personer med gjennomgående flybilletter til de rammede områder, vil også de få refusjon.

- Flybilletter til for eksempel Bangkok vil måtte vurderes individuelt, men vi tror at flyselskapene vil være enkle å ha med å gjøre, slik de var etter 11. september, sier Forsdahl.

I løpet av en ukes tid blir det tatt stilling til om kanselleringsperioden skal utvides.

Mistet pass

Norsk Reiselivsforum opplyser samtidig at nordmenn i Thailand som har mistet passet må oppsøke en spesialopprettet filial i Phuket by før avreise.

- Skadde personer og pårørende vil bli prioritert dersom det er kapasitetsproblemer ved hjemreise fra de rammede områdene. Andre som må avbryte ferien pga. katastrofen må derfor kanskje vente over en flyavgang og bransjen ber om forståelse for dette, skriver forumet på sine hjemmesider.

Norsk Reiselivsforum

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder