PATONG: En gate er fylt med ødelagte kjøretøy og rester etter bygninger etter at flodbølgene slo inn over Phuket, Thailand. Foto: AP

I går var dette et ferieparadis

(VG Nett) Thailands mest populære turistmagnet Phuket er ikke til å kjenne igjen etter at dødsbølgene rammet halvøya i morges.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Totalt er det meldt om mer enn 300 døde i Thailands turistområder Av de døde er minst 20 utenlandske. Nær 2000 er skadet og mange er savnet.

Den svenske turisten Kjell Sköld fra Göteborg beskriver overfor den thailandske avisen dramatikken som utspant seg da bølgene kom.

- Alle vinduene var lukket, så vannet presset alt oppover mot taket. Det presset oss opp til taket, deretter gikk taket av og vi fløt avsted, forteller han.

Bjørnar Tomassen fra Volda hadde klatret på den berømte Railay-stranden og var på vei oppover i høyden da han oppdaget den voldsomme bølgen som kom mot stranden.Nå sitter nordmannen strandet ved Railay uten å kunne komme seg tilbake til Ao Nang på en stund.

Også Schibsteds styreformann Ole Jacob Sunde (50) var i Phuket i dag. Han så dødsbølgen komme mot hotellet der han ferierer med familien.

- Vi så all forvirringen og alt oppstyret rett nedenfor der vi satt. Flere turister som lå nedenfor på strandstoler, forsøke å komme seg unna, men ble slått i bakken av flodbølgen som kom, fortalte han.

200 bungalower og to leilighetshoteller skal være jevnet med jorden, på øya Phi-Phi. Det er fryktet at mange har omkommet.

ØVERST: Kata Beach i Phuket, Thailand klokken 9.38 26. desember 2004.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder