«DeepThroat» kan være avslørt

NEW YORK (VG) 10 000-kronersspørsmålet en hel generasjon diskuterte, ble overraskende besvart i en særoppgave levert på en høyskole i New York. Så spørs det bare om svaret er korrekt.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

Hvem var den mystiske «Deep Throat» i Watergate-dramaet? Hvem var innside-kilden som forsynte de prisbelønte journalistene Carl Bernstein og Bob Woodward med nok ammunisjon til å felle president Richard Nixon?

- Deep Throat er Mark Felt. Jeg er 100 prosent sikker, sier Chase
Culeman-Beckman (19) fra Port Chester, New York.

Leir-snakk

W. Mark Felt er en tidligere nestkommanderende i det føderale politiet, FBI. Men hvorfor skulle en 19-årings 20-siders semesteroppgave gi noe mer overbevisende svar på gåten enn en hvilken som helst annen spekulasjon?

Vel, Culeman-Beckman mener han har en svært god kilde.

Ifølge New York Post oppgir 19-åringen at Carl Bernsteins sønn, Jacob, fortalte ham om «Deep Throat»s identitet da de var på leir sammen som åtteåringer. Han skal ha sagt at informasjonen kom direkte fra faren.

Culeman-Beckmans semesteroppgave fikk Carl Bernstein og hele hans familie til å drive brannslokking i går. Han avviser konsekvent at han på noe tidspunkt hadde fortalt sin sønn hvem «Deep Throat» var.

Kona maste

- Hverken min tidligere kone Nora eller Jacob kjenner identiteten til kilden, sier Bernstein til New York Post.

Eks-kone Nora Ephron, kjent filmskaper med ansvaret for blant annet «Søvnløs i Seattle» og «You've got mail», bekrefter eks-mannens versjon:

- Carl fortalte meg aldri hvem «Deep Throat» var.

Jacob Bernstein har bare en kommentar: Ikke på noe tidspunkt avslørte Carl bernstein eller Bob Woodward identiteten til «Deep Throat».

Carl Bernstein sier at eks-kona Nora Ephron gjentatte ganger maste på ham for å få vite hvem den hemmelige kilden var, men at han sto fast ved det løftet som var gitt til «Deep Throat»: Identiteten er strengt hemmelig inntil kilden dør.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder