Ved veggen på denne steinbua sto teltet der Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble drept under en fjelltur i Imlil. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ny pågripelse etter Marokko-drapene

Et sveitsisk statsborger er ifølge en politikilde pågrepet i Marrakech i forbindelse med dobbeltdrapet i Imlil, melder marokkansk politi.

Artikkelen er over ett år gammel

Mannen ble pågrepet lørdag, skriver franskspråklige TelQuel, som ikke navngir kilden til opplysningen. Politiet skriver i en pressemelding at mannen er mistenkt for å ha tilknytning til enkelte av de andre pågrepne i saken.

– Han er mistenkt for å blant annet ha lært bort kommunikasjonsmetoder gjennom moderne applikasjoner, trent dem opp i bueskyting, samt rekruttering av marokkanske og afrikanske borgere fra sør for Sahara til terrorvirksomhet i Marokko, heter det i pressemeldingen.

Norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær landsbyen Imlil mandag 17. desember. Turistene var på fottur i de marokkanske Atlasfjellene.

les også

Fem nye pågrepet i Marokko

24. desember opplyste politiet i Marokko at i alt 18 personer er pågrepet, deriblant de fire antatte gjerningsmennene som en uke tidligere publiserte en video der de sverget troskap til ekstremistgruppen IS. En av de pågrepne er av politiet utpekt som leder for det politiet omtaler som en terrorcelle. Han og to andre marokkanere mistenkes for å ha begått drapene.

Marokkansk politi tror ikke IS-ledelsen var involvert i planleggingen av drapet på Ueland og Vesterager Jespersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder