Michael Cohen er personlig advokat for Donald Trump. Ifølge BBC skal advokaten ha mottatt en sum på 400.000 for å arrangere et møte mellom Trump og Ukrainas president.

Michael Cohen er personlig advokat for Donald Trump. Ifølge BBC skal advokaten ha mottatt en sum på 400.000 for å arrangere et møte mellom Trump og Ukrainas president. Foto: Seth Wenig / TT NYHETSBYRÅN

BBC: Trumps advokat fikk betalt for å arrangere Ukraina-møte

Ifølge den britiske tv-kanalen mottok Michael Cohen i all hemmelighet 400.000 dollar for å arrangere et møte mellom Donald Trump og den ukrainske presidenten Petro Poroshenko.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er kilder som har stått nær de involverte som sier dette til BBC.

Michael Cohen, som er president Donald Trumps personlige advokat, skal ha mottatt summen på 400.000 dollar via mellommenn som opptrådte på vegne av den ukrainske presidenten Petro Poroshenko, skriver BBC.

Fikk du med deg? Dårlig nytt for Trump-advokat: «Taxi-kongen» vil samarbeide med myndighetene

Dette skal ha skjedd i forkant av møtet mellom de to i Det hvite hus i juni i fjor.

BBC har kontaktet både Cohen og to involverte ukrainske byråkrater om utbetalingen. Alle tre benekter at denne har funnet sted.

Amerikansk lov tilsier at Cohen måtte ha vært registrert som ukrainsk representant for å arrangere et slikt møte, noe han ikke var.

Skjult kanal

En sentral ukrainsk etteretningsoffiser skal ha beskrevet hendelsen overfor BBC. Vedkommende sier at Cohen ble brakt på banen for å etablere en skjult kanal til den amerikanske presidenten. Motivasjonen var å forsikre seg om at Poroshenko fikk tilstrekkelig med tid sammen med Trump under møtet.

Dokument: Trump tilbakebetalte opp mot 250.000 dollar til advokat

En annen kilde i Kiev skal ifølge BBC ha oppgitt at den totale summen Cohen fikk betalt var på 600.000 dollar. Det er ingenting som tyder på at Trump kjenner til utbetalingen, skriver kanalen.

Kort tid etter møtet i fjor avsluttet Ukrainas antikorrupsjonsbyrå en etterforskning av Trumps tidligere valgkampleder Paul Manafort.

Stormy Daniels' advokat hevder Cohen fikk penger fra russisk-kontrollert selskap

Manafort er tiltalt for å ha mottatt store pengesummer fra pro-russiske interesser i Ukraina, og for å ha skjult de for myndighetene.

Avenatti bekrefter

Cohen er under FBI-etterforskning, og ifølge amerikansk presse blir flere av utbetalingene til Cohen undersøkt av myndighetene. Han har blitt utpekt som mannen som håndterte utbetalingene til pornoskuespiller Stormy Daniels for at hun skulle holde tett om det angivelige forholdet til Donald Trump.

Les også: Tidligere FBI-agent om Trump: «Hvorfor lyve hvis det ikke er noe å lyve om?»

Stormy Daniels’ advokat Michael Avenatti, bekrefter overfor BBC at Cohen har mottatt penger fra «ukrainske interessenter». Avenatti skal ha fått informasjonen om Cohens finanser via en rapport om mistenkelig aktivitet fra Cohens bank.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder