ENDTE FATALT: Politiets etterforskere var på åstedet i Florence natt til torsdag. Foto: Sean Rayford / AP

Syv politibetjenter skutt i gisseldrama i USA

En politibetjent ble drept og seks andre såret da de konfronterte en mann som skal ha holdt barn som gisler i delstaten Sør-Carolina.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Gisseldramaet varte i to timer onsdag kveld i området Vintage Place vest i byen Florence. Mannen skjøt tre politifolk da de forsøkte å pågripe ham basert på en arrestordre. Han skjøt ytterligere fire politifolk som kom til stedet for å bistå. en av disse ble drept, opplyser sheriff Mike Nunn.

les også

Slik fanget politiet den franske gangsteren

Ingen av barna såret

Politiet måtte bruke en skuddsikker bil til å hente ut de sårede politifolkene. Samtidig holdt mannen flere barn som gisler.

les også

Svensk politi utsatt for vold av ungdomsgjeng

– Skyteepisoden er over, og en mistenkt gjerningsperson er pågrepet. Vi ber alle holde seg unna Vintage Place ettersom en etterforskning pågår, skrev sheriffen i Florence på Twitter onsdag kveld.

les også

Mann siktet for drap og brutale overfall på hjemløse i California

Politiet vil ikke si noe om hvorfor det ble utstedt arrestordre på mannen før skyteepisoden fant sted. Ingen av barna ble såret.

Tilstanden til flere av de politiansatte som er såret, beskrives imidlertid som alvorlig, ifølge ABC News, som har snakket med rettslegen i Florence fylke.

HOLDER VAKT: Gisseldramaet varte i to timer onsdag kveld i området Vintage Place vest i byen Florence. Foto: Sean Rayford / AP / NTB scanpix

Drept etter 30 år i tjeneste

Den drepte politimannen, Terrence Carraway, feiret nylig 30 år som politibetjent i Florence. Politisjef Allen Heidler og sheriff Kenney Boone var alvorstynget da de møtte pressen i etterkant av skytingen.

les også

Grensevakten Juan David Ortiz (35) har tilstått fire drap – omtales som seriemorder

– Jeg vil at dere skal be for familien til den modigste politibetjenten jeg noensinne har kjent, sa Heidler, som tok til tårene.

President Donald Trump sendte sine kondolanser til de pårørende etter hendelsen.

– Mine tanker er med politiet i Florence. Vi er for alltid takknemlige for det våre politifolk gjør, skrev han på Twitter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder