Tre døde etter skoleskyting i USA

UTENRIKS

To elever er drept etter en skyteepisode på en videregående skole i Aztec i New Mexico. I tillegg er gjerningsmannen bekreftet død.

Publisert: Oppdatert: 07.12.17 23:51

To elever er drept på en videregående skole i Aztec i delstaten New Mexico, melder nyhetsbyrået AFP.

I tillegg bekrefter lokalt politi at gjerningsmannen er død. Ifølge sheriff Ken Christensen i San Juan County antas alle tre å være elever ved skolen, og dette ble senere bekreftet av lokalt politi, melder AP.

Skolen befinner seg nær urbefolkningsreservatet Navajo Nation, i nærheten av delstatsgrensen mot Colorado. Det ble først meldt om opp mot 17 skadde, men dette ble senere avkreftet av delstatspolitiet. Det er fortsatt uklart om det er flere skadde i angrepet.

Ifølge sheriffen i San Juan County er området rundt skolen evakuert, og skoler i området, blant annet i nabobyen Bloomfield, er foreløpig stengt av sikkerhetshensyn. Det er uklart om skytingen fant sted inne i skolebygningen.

Aztec ligger i regionen Four Corners, en region der store deler tilhører den lokale urbefolkningen. Regionen ligger i skjæringspunktet mellom delstatene New Mexico, Arizona, Utah og Colorado.