TRUMP-FEST: Debbie Vance (til høyre) sammen med venninnen Jennifer på Donald Trumps hotell i hovedstaden Washington D.C. Foto: Thomas Nilsson / VG

– De to neste årene blir et mareritt

WASHINGTON D.C. (VG) Jennifer og Debbie smiler og poserer i lange Trump-kjoler – men de er ikke særlig fornøyde med valgresultatet. Det er imidlertid Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver, Sebastian Gorka.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– De neste to årene blir et mareritt. Demokratene kommer ikke til å gjøre noe annet enn å obstruere, sier Debbie Vance til VG i sin blåhvite «Make America Great Again»-kjole.

BAKGRUNN: Vinner Huset - blir historisk

Hun er leder for Women for Trump i delstatene Indiana og Ohio, men valgkvelden tilbringer hun på presidentens luksushotell i hovedstaden Washington D.C sammen med et par hundre andre Trump-supportere.

les også

Venn av presidenten til VG: - Trump-nederlag er det beste som kan skje

Stemningen er god selv om Republikanerne mistet flertallet i Representantenes Hus. De aller fleste her ventet det. I stedet jubler de høyt når de tar noen av sine store seirer, som når ringreven Ted Cruz holder unna nykommeren Beto O'Rourke unna i Texas.

Men Vance - som har møtt Trump - hadde trodd på mer.

– Jeg vet at meningsmålingene viste at vi kom til å miste «huset». Men samtidig følte jeg en bevegelse overalt. Jeg er faktisk veldig skuffet, sier Vance, som også sier at hun «ikke kan forstå at amerikanere stemmer imot Trump».

MØRKE SKYER OVER TRUMP? De mørke skyene hang over Det hvite hus tirsdag kveld. Trump selv tvitrer at valgresultatet er fantastisk. Foto: Thomas Nilsson / VG

les også

Bush-rådgiver til VG: - Trump vinner enkelt i 2020

Vance har også en egen teori om hvorfor Republikanerne ikke fikk flere stemmer.

– Mange folk er lei av hatet mot dem. De blir mobbet fordi de støtter Trump. Derfor droppet de å stemme, sier Debbie Vance.

FEIRET CRUZ: Tim Graney og Katy hadde tatt turen fra Texas for å følge valgkvelden. Selv om de var skuffet over at republikanerne mistet flertallet i Representantenes Hus, var de svært fornøyd med at Ted Cruz beholdt sin plass i Senatet. Derfor bestilte de kake for å feire. Foto: Thomas Nilsson / VG

Ikke uventet velger en av Trumps trofaste støttespillere, Sebastian Gorka, en annen tilnærming til det som har skjedd.

– Dette ble en strålende kveld for Donald Trump. Den blå bølgen som alle snakket om, ble ikke noe av, sier Gorka til VG.

Han jobbet for Donald Trump som sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus fra januar 2017 til august samme år. Nå er han en av presidentens notoriske forsvarere på Fox News.

STØTTER TRUMP: Sebastian Gorka jobbet for Donald Trump i Det hvite hus. Foto: Susan Walsh / TT NYHETSBYRÅN

– Dette garanterer nærmest at Trump vinner presidentvalget i 2020. Nå kommer Demokratene til å obstruere alt i Kongressen de neste to årene. Det kommer til å irritere det amerikanske folket, mener Gorka.

STORT INTERVJU: Bruker nådeløse ord om Trump

Han mener valgresultatet viser at det var riktig av Trump å fokusere på migrantkaravanen som går gjennom Mexico og mot USA. Mange stusset over at Trump ikke snakket mer i valgkampen om den økonomiske oppturen i USA.

les også

Trump sparker minister

– Hvordan kan noen være overrasket over at Trump lyktes med den taktikken? Han bygget mye av sin presidentkampanje i 2016 på Muren og innvandring, sier Gorka, og rister lett på hodet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder