SPIKER: Dette røntgenbildet av en av de skadede etter terrorangrepene i Brussel viser en stor spiker eller skrue som sitter i brystet til en av pasientene som fikk behandling på militærsykehuset Neder-over-Heembeek i nord-Brussel. Foto: EPA/STRINGER

Bilder viser at terroristene brukte spikerbomber

Bombene som gikk av på den belgiske flyplassen inneholdt spiker og metallbiter, ifølge leger som har behandlet de skadede.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den belgiske avisen Het Nieuwsblad skriver at legene på militærsykehuset Neder-over-Heembeek har har funnet metallbiter i kroppene til de sårede som har fått behandling der. På røntgenbildene ser man dette tydelig.

– Her ser vi ikke eksakt en spiker, men et stykke metall som blir hentet ut av kroppen til en pasient, sier en av legene til den nasjonale kringkasteren VRT og som den belgiske avisen refererer til.

– I bombene satt det altså mange små prosjektiler som eksplosjonen spredte med enorm kraft. De fløy til alle kanter, men hvis de kommer i blodkar eller lungene kan de være dødelige, sier den ikke-navngitte legen videre.

Brussel-terroren: Disse tre kan ha stått bak angrepene på flyplassen

– Nesten krigstilstander

– Det er nesten krigstilstander, sier professor Marc Decramer ved universitetssykehuset UZ Leuven som mottok flere av de skadede etter eksplosjonene.

– Det dreier seg om mennesker med store brannsår og brudd, men også om meget dype kjøttsår som følge av flygende glass- og metallprosjektiler fra bombene, legger han til.

Flere mennesker er operert og det er også foretatt amputasjoner, ifølge Het Nieuwsblad.

– Når du får store prosjektiler i en kroppsdel, blir den så ødelagt at amputasjon er uungåelig, sier Decramer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder