«Zorro» arrestert på flyplass i Los Angeles

UTENRIKS

Politiet rykket ut etter melding om en svartkledd mann med sverd. Det hele viste seg å være en skuespiller i «Zorro»-kostyme.

Publisert: Oppdatert: 29.08.16 23:34

– Jeg satt ute og ventet på å bli hentet, og før jeg visste ordet av det var politiet over alt, sier mannen, som ønsker å være anonym, til CBS.

Skuespilleren forteller at han ikke hadde rukket å skifte etter en audition. Det viste seg raskt at sverdet var laget av plast. Etter et raskt avhør ble han løslatt.

Ufrivillig invasjon: 1500 festglade amerikanere skylt i land i Canada

Kort tid etter arrestasjonen brøt det ut vill panikk på LAX, den internasjonale flyplassen i Los Angeles. Feilaktige meldinger om skyting flere steder på flyplassen førte til at hundrevis av passasjerer flyktet ut på rullebanene og gjennom sikkerhetskontrollen.

Ifølge flyplassen ble all flytrafikk stanset midlertidig. Rundt 281 fly ble forsinket og 27 måtte lande på andre flyplasser.

Grunn til å være nervøs? Hundrevis av masseskytinger årlig i USA

Ryktene om skyting spredde seg raskt blant de reisende og på sosiale medier, men hvordan de oppsto er fremdeles uklart.

Det som imidlertid er kjent er at skuespilleren med Zorro-kostymet ble arrestert på terminal 7, like før panikken brøt ut på terminal 8, skriver flyplassen i en pressemelding.

I en video publisert av filmskaperen Sam Macon på Twitter ser man fem politifolk som sikter på den «Zorro»-kledde mannen. De roper helt til han legger seg ned på bakken.

– Jeg kan ikke bekrefte at Zorro forårsaket det påfølgende kaoset, men det ville vært et pokkers sammentreff, skriver han i en påfølgende tweet.

Mistenker syv drap: FBI jakter seriemorder i Phoenix

Her kan du lese mer om