KLARE: Sofia Hellqvist og prins Carl Philip blir mann og kone lørdag. Foto:Janerik Henriksson/tt,NTB scanpix

Sofia: Heftig å bli prinsesse

Prinsebryllup i Sverige lørdag

Sofia Hellqvist er fem dager unna å bli svensk prinsesse. Heftig, sier hun selv i et nytt intervju.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er svensk TV4 som har intervjuet prins Carl Philip og hans blivende kone. Andre del av dette intervjuet går på lufta mandag kveld, og ifølge Aftonbladet er Hellqvist åpen om at det har vært en spesiell reise å komme fra ordinære kår i lille Älvdalen, til å bli prinsesse og skulle representere Sverige.

– Jeg kommer jo til å ta del i prinsens liv og ha en aktiv rolle i kongefamilien, og representere Sverige. Det er veldig heftig på mange vis, og jeg er stolt over å få gjøre det, sier Hellqvist til tv-kanalen.

Nøye planlagt

Kong Carl Gustav og dronning Silvias eneste sønn gifter seg i Slottskyrkan i Stockholm førstkommende lørdag klokken 16.30.

Se også: De private barndomsbildene av Sofia

Det blir høydepunktet på en dag der alt er planlagt til punkt og prikke.

– Vi er veldig forventningsfulle. Og litt spente. Men vi har vært veldig delaktige i hele prosessen med å planlegge dagen. Det har vært mye jobb, men også veldig morsomt, sier Carl Philip.

– Men så feirer vi jo også noe av det vakreste som finnes - kjærligheten, legger Sofia til.

Avicii kommer

Gjestelisten til det svenske prinsebryllupet inkluderer kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Gjestene skal ikke bare få pomp og prakt, men også et bryllup med snev av ungdommelig preg, skal vi tro forhåndsrapportene: Blant annet skal den svenske superstjernen Avicii, eller Tim Bergling som han egentlig heter, undeholde på bryllupsfesten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder