FLYKTNINGER: Bybildet i Calais har i flere år vært preget av flyktninger som ønsker å ta seg videre til Storbritannia. Dette bildet er fra 2014. Foto: Kristofer Sandberg VG

– 129 barn forsvunnet fra flyktningleir i Frankrike

Til sammen 129 barn er sporløst forsvunnet fra en flyktningleier utenfor Calais i Frankrike, ifølge en flyktningorganisasjon.

Artikkelen er over tre år gammel

De 129 barna er forsvunnet fra flyktningleiren «Jungelen» utenfor Calais i Frankrike, etter at den ble revet forrige måned, ifølge den britiske flyktningorganisasjonen Help Refugees.

Organisasjonen ber franske myndigheter om å få på plass ordninger for å registrere og sikre de 294 gjenværende enslige mindreårige i leiren, skriver Dagbladet.

Om lag 5.000 flyktninger befinner seg fortsatt i deler av leiren.

Les også: Slik havner forsvunne asylsøkere i kriminelle miljøer

Nyheten om de savnede barna kommer en måned etter at den britiske avisa The Independent skrev at tenåringsgutter ble voldtatt i leiren.

Opptil 5.000 flyktningbarn har forsvunnet etter at de ble registrert ved ankomst i Italia, ifølge Europols stabssjef Brian Donald. I Sverige har 1.000 barn forsvunnet. Siden 2013 har 781 barn forsvunnet sporløst fra norske asylmottak. Av dem er 178 enslige mindreårige asylsøkere, viser tall fra UDI. (NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder