PÅ FLUKT: Her forsøker flyktninger tilhørende Yazidi-samfunnet å komme seg til den syriske grensen. Bildet er tatt i nærheten av Sinjarfjellet. Foto:Stringer/iraq,Reuters

FN ber om hjelp til Yazidi-samfunnet i Irak

FN-eksperter ber det internasjonale samfunnet gripe inn for å hindre et mulig folkemord mot Yazidi-samfunnet i Irak. Yazidiene er en religiøs minoritet som er drevet på flukt av krigshandlingene nord i Irak.

Artikkelen er over fem år gammel

Tusener av Yazidier er fortsatt fanget i en felle i et fjellparti i den nordvestlige delen av landet, der de ekstreme jihadistene (IS) har lagt under seg store landområder. Flyktninger på Mount Sinjar har lite vann og mat.

Eksperter ved FNs høykommissær for flyktninger sier at de nærmeste dagene blir kritiske og at verdenssamfunnet må gjøre alt som er mulig, for å få stanset det som kan utvikle seg til et folkemord.

– Sivile må beskyttes og eskorteres ut av ekstremt farlige situasjoner, sier Rita Izsak i en kunngjøring som mange observatører står bak.

Les også: Vitner: ISIL truer med å henrette 300 familier.

Bevegelsen Den islamske stat (IS) kontrollerer store områder i den nordlige Irak og østlige Syria. IS går ytterst brutalt fram og dreper så vel kristne, som sjiamuslimer og kurdere på sin vei mot å opprette et nytt kalifat, basert på sharialover og en bokstavtro lesing av Koranen.

Mer om

  1. Irak

Flere artikler

  1. ISIL rykker frem i Aleppo-provinsen: USA vurderer bakkestyrker i Irak

  2. Moren til Alla (5) og Randa (9) da ISIL nærmet seg:
    - Kom dere opp på fjellet. Vi kommer etter.

  3. - Mamma ble drept av IS

  4. Yazidi-kvinner kjemper mot IS  - vil hevne sine medsøstre

  5. Mange tusen flyktninger fanget på fjell i Irak: Vitner: ISIL truer med å henrette 300 familier

  6. Norge vil gi transportbistand til Nord-Irak: Brende om Irak: - Ekstremt behov for humanitær assistanse

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder