HOLD MELANIA UTENFOR: Trump påstår han har hemmeligheter om motkandidatens kone, og er tilsynelatende ikke redd for å bruke dem. Foto: Brendan Smialowski Afp

Trump med kryptisk trussel mot kona til Cruz

Trump trodde Cruz spredde nakenbilder av hans kjære Melania – truet med å avsløre hittil ukjente hemmeligheter om Ted Cruz' kone.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Donald Trumps kamp mot Ted Cruz tilspisser seg. Etter at Marco Rubio trakk seg fra republikanernes nominasjonsvalgkamp forrige uke gjenstår bare de to, i tillegg til den langt mindre populære John Kasich.

Mulig førstedame: Slik er Melanias luksusliv

Nå er selv presidentkandidatenes koner trukket inn i feiden.

Trump truer nemlig motkandidaten med å «spill the beans» (avsløre hemmeligher, på godt norsk) om Cruz' kone Heidi:

Bildet Trump viser til er hentet fra en photoshoot i den britiske utgaven av magasinet GQ tatt i 2000, og har fått påskriften:

STRIDENS KJERNE: Reklamen som utløste Trumps Twitter-trusler. Melania Trump i GQ i 2000. Foto: Faksimile: Make America Awesome

«Møt Melania Trump, din neste førstedame. Eller, du kunne støtte Cruz på tirsdag.»

Det er imidlertid ikke Cruz, men snarere den uavhengige, Cruz-vennlige politiske komitéen Make America Aweseome som står bak.

Sanders ble paff: Avbrutt av toppløs Trump-demonstrant

Bildet er ett av flere i en Facebook-kampanje ment for å svekke Trumps oppslutning blant konservative i staten Utah i forkant av nominasjonvalget der tirsdag, skriver CNN.

Det er usikkert hvor effektiv kampanjen var, men Cruz gjorde et solid valg, og slo Trump grundig med nesten 70 prosent oppslutning.

Trump slettet først meldingen, ikke fordi han angret, men for å legge ut en nesten identisk melding der økenavnet «Lyin' Ted,» løgnaktige Ted, var lagt til to ganger.

USA-ekspert: – Trump ligger an til å bli USAs president

Mindre enn en time etter det opprinnelige Twitter-angrepet slo Cruz tilbake:

– Hvis du forsøker å angripe Heidi er du enda feigere enn jeg trodde, skriver Texas-senatoren i svaret sitt, og slenger på ett «#klasseløst» for å understreke hva han synes om Trumps opptreden.

Flere Twitter-eskapader: Trump tvitret fascist-slagord

Nøyaktig hvilke hemmeligheter Trump sitter på er foreløpig ukjent, men republikanernes foreløpige favoritt, var ikke fornøyd med forklaringen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder