EVAKUERE: Et ødelagt trafikklys blokkerer veien i Corpus Christi i Texas. Nå herjer orkanen i delstaten, og myndighetene ber innbyggerne evakuere. Foto: NICK WAGNER, AP.

Orkanen «Harvey»: Blir bedt om å merke armene med navn

Orkanen Harvey herjer i den amerikanske delstaten Texas. De som blir igjen i områdene blir nå bedt om å merke kroppene sine i tilfelle det verste inntreffer.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Natt til lørdag nådde orkanen frem til deler av Texas i USA, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Syv forskjellige fylker i delstaten har allerede beordret evakuering i forkant av orkanen, men mange har valgt å bli igjen i hjemme sine.

Orkanen var på sitt sterkeste rangert som en kategori 4-orkan, men er nå nedjustert til kategori 2.

Les også: Her evakueres Guadalupe fra katastrofe-orkanen Harvey

Orkanen kan blant annet føre med seg livstruende ettervirkninger som blant annet enorme nedbørsmengder som kan føre til flom.

Livstruende: «Harvey» har økt i styrke

Ordfører advarer

I kystbyen Rockport i Texas har fungerende ordfører Patrick Rios gått ut med en klar beskjed til de innbyggerne som ikke allerede har valgt å evakuere.

– De som blir værende, det er uheldig, men de burde forbederede seg med å merke armen sin med penn. De burde skrive personnummeret sitt og navnet sitt, uttalte han ifølge TV-kanalen wfaa på en pressekonferanse.

– Vi kan ikke understreke nok at dette er en livstruende storm. Det beste rådet vi kan gi nå, er å be folk komme seg vekk, sier han videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KRAFTIG SJØ: Orkanen Harvey fører med seg kraftig uvær, som her i Corpus Christi i Texas fredag. Foto: Mark Ralston, AFP

Ifølge ordføreren skal 9500 personer allerede ha flyktet fra byen. Og han frykter at flere mister livet i stormen.

Les mer: Harvey har bygget seg opp gradvis

– Vi har prøvd å estimere hvor mange vi vil miste i denne stormen. Vi er forberedt, men vi ser ikke frem til det. Folk er nødt til å ta dette alvorlig, sier han ifølge wfaa.

I fylket Fort Bend i Texas har politisjefen advart innbyggere mot at alligatorer som følge av stormen kan ende opp i mer befolkede områder.

– Forvent at de kan være andre steder enn de pleier. De leter etter høyder. La de være frem til vannet trekker seg tilbake, oppfordret politisjefen, ifølge Telegraph.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder