SKÅL! Tvillingbrødrene Paulus (venstre) og Pieter Langerock verdsetter god vin og hverandres vennskap. Her er 102-åringene sammen på sykehjemmet i Ghent tirsdag. Foto:Yves Herman,Reuters

Verdens eldste tvillingbrødres råd: Dropp kvinner, drikk vin

Tvillingbrødrene Pieter og Paulus Langerock skåler med rødvin hver dag og sier de fortsatt er bestevenner etter 102 år sammen.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over fire år gammel

De belgiske brødrene er ifølge nyhetsbyrået Reuters de eldste nålevende tvillingbrødrene i verden. De ble født i 1913 og valgte samme karriere som rettsdommere.

Nå foretrekker 102-åringene å snakke fransk med hverandre og vil også heller bli kalt for «Pierre» og «Paul».

Nylig inviterte de flere medier til et intervju for å dele sine råd, refleksjoner og tanker om hverandre.

– Vår hemmelighet? Et liv bestående av hardt arbeid, punktlighet og et glass med god rødvin, forteller brødrene til avisen Het Laatse Neuws, gjengitt av britiske The Telegraph.

– Det er ikke mange råd jeg kan gi. Ikke bruk unødvendig tid på tull, ikke forspis deg og ikke løp etter kvinner, sier Paulus.

De to brødrene tilbragte nesten hele sine liv sammen i sitt eget hus, men da de ble 99 år gamle var tiden moden for å flytte. Nå bor begge på et pleiehjem like utenfor byen Ghent.

Fått med deg denne? Borgny (79) er Sandefjords pubdronning

Aldri brydd seg om helsa

Ifølge Reuters har begge brødrene forblitt ugift, angivelig fordi de aldri likte hverandres utkårede. De deler derimot en felles forkjærlighet for fine viner og whiskey.

De to sier også ifølge The Telegraph at de «aldri har brydd seg om helsa» og forteller at de flere ganger har delt en flaske whiskey med hverandre.

– Skaff meg en Bordeaux, men det må være en av god kvalitet, sier Paulus til hjelpepleieren sin under intervjuet.

Sett denne? Turtelduene George og Doreen er verdens eldste nygifte par

Pieter sier broren er den eneste personen han kan stole fullt og helt på.

– Ja, Paulus er min beste venn. Vi er alltid sammen.

PS! Rekorden for verdens eldste tvillingbrødre tilhører amerikanske Glen og Dale Moyer, som begge levde til de var 105 år gamle.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder