TRAGISK FEIRING: 10 av de 11 vennene som skal være drept i et bursdagsselskap, er bekreftet omkommet. Øverst fra venstre: Ludovic Boumbas, Michelli Gil Jaimez, Kjæresteparet Mariana Lacramioara Pop (29) og Ciprian Calciu (32) og Hyacinthe Kom (37).Nederst fra venstre: Houda Saadi, Djamila Houd, Halima Saadi og Romain Feuillade. Foto: Privat , Kollage

Terror-angrepet i Paris: Skulle feire bursdag - ble brutalt drept

En vennegjeng ble skutt og drept av terrorister da de feiret bursdag på fortauskafeen La Belle Équipe i Paris fredag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Vennegjengen var samlet på fortauskafeen La Belle Équipe for å feire 35-årsdagen til Houda Saadi, som hadde invitert sine nærmeste venner til fest og middag. Hennes søster Halima og brødre Khaled og Bashir var naturlige gjester i bursdagsbarnets feiring. Saadi jobbet på en restaurant like i nærheten kalt Café des Anges, det samme gjorde flere andre i bursdagsselskapet. Men så skjedde det utenkelige.

VG-spesial: De ble terrorens ofre

– Det varte ikke mer enn ett minutt, men det føltes lenge. Da jeg kom ut fra restauranten var alle døde eller skadet, forteller Houdas bror, Khaled Saadi, til DailyMail Han var innendørs i restauranten med sin bror da kulene falt.

Les også: Tvillingsøstre skutt og drept

19 mennesker ble drept på fortausrestauranten. 10 av vennene i bursdagsselskapet er bekreftet drept i terrorangrepet. Den ellevte er ikke gjort rede for på nåværende tidspunkt. 129 mennesker er til nå bekreftet drept i de seks brutale og koordinerte terrorangrepene i Paris fredag kveld. 352 er fortsatt skadet, hvorav 99 av disse er alvorlig skadet.

Brødre prøvde å redde

Det var like etter klokken 21.30 at en av terroristene steg ut av en bil utenfor fortauskafeen. I hånden holdt han et grovkalibretvåpen, og han åpnet ild mot gjestene. Det livlige Paris-fortauet ble på sekunder omgjort til en krigssone.

MISTET TO SØSTRE: Khaled Saadi (27) mistet sine to søstre Houda og Halima under terrorangrepet i Paris fredag. Her sammen med Abdullah Saadi (38). Foto: Kamil Zihnioglu , Ap

– Jeg lå på magen inne på gulvet i håp om å unngå kulene. Da jeg hørte at det ikke var mer skyting, løftet jeg hodet. Da begynte de å skyte igjen, sier Khaled.

Blodbad: Bildet viser Bataclan etter angrepet (OBS sterke bilder)

Han forteller til DailyMail at Halima døde på stedet. Bursdagsbarnet Houda levde fortsatt etter at angrepet var over, og broren utførte umiddelbart førstehjelp på søsteren - han kunne på det tidspunktet fremdeles høre henne puste. Han og en annen kamerat ved navn Sam flyttet henne inn på en restaurant i nærheten, hvor de snakket til kvinnen for å holde henne våken og fortelle dem at de var der med henne. Houda døde senere på sykehuset.

Reddet venninne - ble drept

Cloe Clement var også gjest i selskapet, men hun ble reddet av kameraten Ludovic Boumbas, som kastet seg mot terroristen da han åpnet ild med Kalashnikov-geværet mot vennegjengen. 40-åringen forsøkte å skåne vennene sine mot skuddene som haglet. Hans heroiske handling førte til at han selv mistet livet.

HELT: Ludovic Boumbas ble drept da han forsøkte å redde vennene sine fra terrordøden. Foto: PRIVAT ,

Nabo: – Folk lå døde på fortauet

Til The Telegraph sier sjefen for den nærliggende restauranten Café des Anges, Virgile Grunberg, at han har besøkt henne på sykehus i helgen. Flere av de drepte jobbet ved denne restauranten. Han forteller at kvinnen skal være i sjokk og være sterkt traumatisert etter den brutale massakren som fant sted for få dager siden.

Les også: Her skjedde angrepene

– Hun er i sjokk og kan knapt snakke. Hun føler skyldfølelse for at Ludovic døde for henne. Hun gjentar navnet hans igjen og igjen, sier Grunberg til DailyMail.

Nyforelsket og drept

DREPT: Guillaume Le Dramp er en av de 129 som er bekreftet omkommet ettet terrorangrepet fredag. Foto: privat ,

Guillaume Le Dramp (33) fra Cherbourg i Normandia var også en av gjestene som fikk livet sitt brutalt revet bort under bursdagsfeiringen. For drøye to måneder siden meldte han på Facebook at han hadde fått seg ny kjæreste. Kjæresten la lørdag ut et bilde av de to med en gripende melding om sin avdøde kjæreste.

Les også: Gravid kvinne ble reddet

– Vårt møte var så vakkert og unikt. Takk for din oppmerksomhet og takk for vennskapet vårt. Takk forsjakkspillene våre, for at du alltid ønsket at jeg skulle vinne. Jeg kan ikke glemme deg, skriver hun om sin drepte kjæreste.

Broren til Paris-etterlyst: Foreldrene mine er i sjokk

Den nyforlovede Michelli Gil Jaimez (27), en meksikansk kvinne som hadde bodd i Paris de siste tre årene, ble også offer for terroristenes grusomme handlinger. Hun jobbet på La Belle Équipe, og beskrives som solen på restauranten. Kun dager før angrepet ble Michelli forlovet med en italiensk mann, som på Facebook har uttrykt sin sorg med meldingen: «Jeg elsker deg, min elskede. Hvil i fred.»

Les også: Kjærestepar ble drept på Bataclan

Kjæresteparet Mariana Lacramioara Pop (29) og Ciprian Calciu (32), Djamila Houd (41), Hyacinthe Kom (37) og Romain Feuillade (31) var også gjester i selskapet. Alle ble drept i angrepet. En ellevte navngitt person skal også være drept under bursdagsfeiringen, men dette er til nå ikke bekreftet.

Les også

 1. Gravid kvinne ble reddet fra Bataclan – takker sin redningsmann

  Den gravide kvinnen slang seg ut av vinduet på Bataclan for å unnslippe terroristene.
 2. Belgisk politi til VG: – Tror vi pågriper han tirsdag

  BRUSSEL (VG) Først slapp han unna fransk politi og kom seg…
 3. Broren til Paris-etterlyst: Foreldrene mine er i sjokk

  Mohammed Abdeslam var mistenkt for å ha deltatt i planleggingen av Paris-terroren. Broren hans er fortsatt etterlyst.
 4. Faren forsøkte å hente Paris-terrorist hjem fra Syria

  DRANCY (VG) Mohamed (67) var bekymret for sønnen som hadde dratt til Syria for å krige med IS.
 5. Dette er terroristenes ofre: Kjærestepar ble drept på Bataclan

  Musikkelskeren Manu Perez og kjæresten Précilia Correia skulle bare nyte en fredagskveld på byen. Det ble deres siste.
 6. 168 antiterroraksjoner i Frankrike natt til mandag

  Franske antiterrorstyrker har gjennomført 168 aksjoner i landet natt til mandag.
 7. Frankrike advarer mot nye terrorangrep

  Nye terrorangrep kan finne sted i dagene eller ukene som kommer, også utenfor Frankrike, advarer Frankrikes…
 8. Tror terroristene ville gjøre fotballkampen til et blodbad

  Politiet mistenker at minst en av terroristene ønsket å sprenge seg selv inne blant publikum på fotballarenaen Stade de…
 9. Nabo til VG: «Jeg så mennesker ligge døde igjen på fortauet vårt»

  PARIS (VG) På få sekunder ble nabolaget hans forvandlet fra…
 10. Jakten på navnene avgjør alt

  PARIS (VG) Identiteten til terroristene i Paris vil bli helt avgjørende for hvordan verden reagerer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder